Oldalak

2020. március 16., hétfő

A TV2 így váltotta valóra az Inuyasha iránti kéréseket: a rókaszellem magyar hangja volt a Róka

A TV2 Csoporttól az elmúlt években elég sokan kértük, hogy fontolják meg a felnőtteknek szóló animációs sorozatok, animék vetítését is. Elsősorban az Inuyasha megmentését szerette volna tőlük a többség (ez továbbra is aktuális lenne). Erre láthatólag a mai napig sem hajlandóak, a VIASAT6-on és a Netflixen kívül nincs érdemi támogatója a hazai animézésnek. Ugyanakkor a TV2 a maga módján valóra váltotta ezt a kérést. A Nicsak, ki vagyok? - A rejtélyek színpada című műsorban 2020. március 15-én ugyanis az a Steiner Kristóf szerepelt a Róka jelmezében, aki a rókaszellem, Shippo magyar hangja volt az Inuyashaban. Hát, ez is valami. Jár egy pacsi annak, aki ezt kitalálta, még ha az Inuyasha mint olyan egyáltalán nem hangzott el a műsorban.


A Róka kisfilmjében a következők hangzottak el: "Igazán mesébe illő karakter vagyok. Naná, hogy fontos szerepem van a kedvenc történetemben is. A barátság számomra igazi véd- és dacszövetség. Akik közel állnak hozzám, azokat megóvom mindenáron. Bár a kis rókáknak általában sok testvérük van, én egykeként cseperedtem fel. Ravasz vagyok, de nem vagyok ragadozó. Egyet megígérhetek: az én számból egy holló sem fogja kiénekelni a sajtot."
Az animerajongók utálják, ha az animét mesének nevezik, de ezen most lépjünk túl. Shipponak is fontos szerepe van a kedvenc történetében (ami nyilván az Inuyasha). A barátai valóban nagyon fontosak, a történet során többször is láthattuk, ahogy aggódik értük és próbálja megmenteni őket pl. egy mérgezéstől. Valóban egyke volt, az apja halála után ismerte meg InuYashat és Kagomét. Ravasz kis trükköket alkalmazott, amivel gyakran idegesítette a főhőst is. A holló pedig utalás lehet arra a madárra, ami a Szent ékkőt lenyelte és aminek lelövése után az ékkő szilánkok tucatjaira törött és szóródott szét szerte a vidéken. A kisfilm alatt elterelésként egy másik anime, a Sailor Moon címe is feltűnt (az Inuyasha túl egyértelmű lett volna).


Az első szavazás során pedig segítségként a Dragon Ball is elhangzott, ami újabb utalás arra, hogy valamilyen animéhez van köze a szereplőnek.


A második szavazás során a mikrofon volt az egyik segítő szó. Na, mihez kell a mikrofon? Hát a szinkronizáláshoz!


Kristóf egyébként jelenleg Görögországban van és a koronavírus miatti helyzet miatt valószínűleg ott is marad egy ideig, de azért ha valami csoda folytán a 167 részes alapsorozat teljes egészében leadásra kerülne, akkor várjuk sok szeretettel a szinkronstúdióba, hogy a The Final Act 26 része során újra életre kelthesse a rókát, Shippot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése