Oldalak

2017. augusztus 7., hétfő

26 éves anime tér vissza a németekhez

A német animés piac rendkívül fejlett. Aki olvassa ezt a blogot, az pontosan tudja, hogy milyen népszerűek a tévében vetített animék, legyen szó akár országos tévépremierről, akár egy régebbi, közkedvelt sorozat ismétléséről. Épp ezért talán nem meglepő, hogy 2017-ben sem gondolják úgy, hogy régen ne készült volna értékes alkotás. Ezúttal 26 évvel korábbra nyúlnak vissza, hiszen idén megjelenik náluk a Hanni & Nanni.


Az angolul Mischievous Twins: The Tales of St. Clare's címen ismert sorozatot Japánban Ochame na Futago: Kurea Gakuin Monogatari címen vetítették 1991-ben. A Tokyo Movie Shinsha készítette (ma TMS Entertainment néven ismert) és eredetileg a Nippon TV sugározta januártól novemberig. 26 részből áll. A Wikipedia szerint portugálra, olaszra, franciára és katalánra is leszinkronizálták. Az anime Enid Blyton (1897–1968) angol írónő St. Clare's könyvei alapján készült. A két főszereplő neve angolul Patricia és Isabel O'Sullivan, ám a németeknél ők Hanni és Nanni néven lettek ismertek. 1997-ben tűzték náluk képernyőre, 20 évvel később pedig úgy döntöttek, hogy ideje kiadni DVD-n. A PIDAX film nevű kiadó előreláthatólag 2017. október 20-án jelenteti meg a sorozat első kötetét. Ez az első 13 részét tartalmazza majd két lemezen. Az Amazonon 24,99 euróért már előrendelhető. A borítóját is megmutatták, mely így néz ki:


Még egy ok, amiért imádom a németek hozzáállását az animékhez, ugyanakkor még egy ok, ami el is szomorít, hiszen jelen állás szerint nálunk nemhogy a vadonatúj animékre, de a régiségekre sincs túl sok esély.

Forrás: Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése