Oldalak

2018. július 30., hétfő

Nézd meg az Inuyasha 114. részét magyar szinkronnal!

Két hete írtam arról, hogy egy Noro nevű felhasználó kb. 6 és fél perces részletet töltött fel az Inuyasha című anime 114. részéből magyar szinkronnal. Ez azért volt érdekes, mert ez az epizód már egyetlen magyar tévécsatornán sem került képernyőre, vagyis a hivatalos magyar szinkronja sem érhető el számunkra. Most bő 15 percben alkotta meg az említett részt.


Miután az ORTT sorozatosan szarrá büntette az RTL Klubot az Inuyasha vetítése miatt, a csatorna ezt 2008. szeptember 21-én végleg megunta. A 113. rész volt az utolsó, amit még hajlandóak voltak levetíteni, aztán soha többé nem tért vissza hozzájuk ez az anime. A szinkronja azonban a pletykák szerint ennél jóval tovább elkészült (talán a 167. részig, talán korábban abbahagyták; ez csak akkor derülne ki pontosan, ha valamelyik csatorna megmentené). Mivel adásba nem került, így csak óriási kreativitással lehet rekonstruálni, hogy kb. hogyan is nézhet ki a folytatás magyarul. Ezt Noro megtette. Tekintve, hogy a hanganyag nem érhető el (hiszen az RTL archívumában rohad), ezért alaposan megvágott, lerövidített lett ez a változat. A szereplők korábbi részekben elmondott mondatait ollózta össze és rakta bele ebbe a részbe. Pepecselős munka lehetett, nem irigylem érte. Érdekes és fura élmény volt végignézni így, hiszen látszik és hallatszik rajta, hogy hol okozott nehézséget a feladat. A végeredmény nem tökéletes, de tisztelem és becsülöm érte, hogy megcsinálta. Ezzel máris többet tett a sorozatért, mint a magyar média teljes egésze. Ráadásul ez arról is tanúbizonyságot tesz, hogy hiába lőtte le az RTL Klub majdnem tíz éve a sorozatot, még a mai napig is emlékeznek rá azok az emberek, aki nagyon örülnének, ha folytatódna idehaza is az Inuyasha vetítése.


Csak a miheztartás végett: az Inuyasha ugyan nálunk a múlt része, de máshol nagyon is a jelené. Ezen a héten a német ProSieben MAXX csatorna az anime 93-97. részeit vetíti hétköznap délután 16:45 körül. Utána pedig a Fairy Tail és a Naruto Shippuden látható, amik hozzánk szintén nem jutottak el.

Németországban és Ausztriában ma is nézhetik azt, amire mi csak vágyunk (a ProSieben MAXX műsora 2018. július 30. és augusztus 3. között)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése