Oldalak

2018. július 9., hétfő

A múlt héten is tarolt a Dragon Ball Super a VIASAT6-on

A Dragon Ball Superrel tényleg jó vételt csinált a VIASAT6. Persze lehetett sejteni, hogy ha valami, akkor ez sikeres lesz, már csak a múlt miatt is, de azért némi kockázat is volt, hiszen az animéktől úgy irtóztak Magyarországon az elmúlt években, mint a pestistől. A VIASAT6 merész volt és megpróbálkozott egy ORTT-s átoktól és Animaxes csődtömegtől sújtott országba visszahozni a tévés animézés intézményét. A két Yu-Gi-Oh!-sorozat (Az öt sárkány, Zexal) mérsékelten kavarta fel az állóvizet (én mindkettőt néztem/nézem), de a Mindenek Urától még a Nielsen Közönségmérés is megrettent. Azt látjuk, hogy a Dragon Ball Super a VIASAT6 második legnézettebb műsora lett a 2018-as év 27. hetén.


A Nielsen Közönségmérés az a cég, ami a tévés világ "ura". Az ő adatait veszik készpénznek a tévétársaságok, a hirdetők és persze a nézettségi adatokkal foglalkozó újságírók, bloggerek is. Amit a Nielsen mond, az szent és sérthetetlen. Most pedig megint azt mondta, hogy a Dragon Ball Superre van igény a tévében. Szeretném azt írni, hogy az animékre van igény a tévében, de ezt egy sorozat alapján bátor dolog lenne kijelenteni. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy ez vajon csak Gokuék sikere, vagy azt jelzi, hogy a VIASAT6-nak más animékkel is meg kellene próbálkoznia. Évek óta sokan szeretnénk újjáépíteni a hazai hivatalos animézést, és elérni azt a szintet, ami a külföldi országokban a mai napig is természetes: vetítsenek a tévében szinkronizált animéket. Én személy szerint a német ProSieben MAXX-et tekintem mintának, erről a csatornáról rendszeresen írok is a blogomon. Persze sok minden kell. Önmagában azzal nem elég érvelni, hogy külföldön is van anime a tévében, nálunk is legyen. Ennek igazolására adatok kellenek, melyek bizonyítják, hogy ez nem rétegigény. Épp ezért nem elhanyagolható a Nielsen legfrissebb adatsora.


Most már harmadik alkalommal írok a DBS nézettségéről. Először április 9-én, másodszor pedig június 26-án közöltem a nézettségi adatokat. Ezúttal az anime július 4-i részének teljesítményét mutatom meg nektek. Ezen a szerdai napon a sorozat 25 937 embert érdekelt a célközönség (a 18-49 év közöttiek) körében, ezzel 4,5%-os közönségarányt elérve, ami délután 16:37 és 17:07 között nagyon szép teljesítmény. A Dragon Ball Super összességében a csatorna második legnézettebb műsora lett az adott héten, csupán a Két pasi - meg egy kicsi előzte meg, amire 30 462 néző volt kíváncsi július 8-án.


Mindenki boldog, a csatorna elégedett. Ne feledjétek, a 76. rész után a VIASAT6 elölről kezdi a Dragon Ball Supert, de nem azért, mert szemétkedni akarnak, hanem azért, mert egyelőre nem tudtak több részt megvenni a japánoktól. Fontos megjegyezni, hogy ezzel a VIASAT6 legyőzte a német ProSieben MAXX-et is, ugyanis Németországban eddig csupán 52 részt mutattak be német szinkronnal ebből az animéből. Sőt, a VIASAT6 az amerikai Adult Swimet is beelőzte, ugyanis ott csak augusztusban jutnak el a 76. részig. Nem semmi! A kis Magyarország ráver a nagy Németországra és a még nagyobb USA-ra. Büszkék lehetünk a VIASAT6-ra és a nézőire is. Reméljük, hogy a későbbiek folyamán más animével is meglepnek minket. Ha rajtam múlna, legelőször is az Inuyasha című animét menteném meg és teljes egészében levetíteném. De sajnos nem rajtam múlik. Csupán abban bízhatok, hogy egyszer ez az álom is valósággá válik.

Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés / RTL Klub

6 megjegyzés:

  1. Jó lenne, ha vennének még új Animéket Magi, Toriko se lenne rossz.

    VálaszTörlés
  2. Én annak örülnék ha a bleachet szinkronizálnák le teljesen

    VálaszTörlés
  3. Az Inuyashát én is nagyon szerettem, de szerintem a Bleach-nek nagyobb sikere lenne. :D

    VálaszTörlés
  4. Mikor jön a Dragon Ball Szuper 5. évada szinkronnal a Viasat6-on?

    VálaszTörlés
  5. A DBS utolsó része végén egy fél perces ízelítőt mondott be Lippai László az új évadának következő részében.
    Dehát kedden ment utoljára premier részként a DragonBall Super nem? És új részek a viasat6-on többé nem lesznek és nem akarom tudni,
    hogy miért nem szinkronizálták az új évadot? De ha megy az ismétlés, akkor a CN-re kapcsolnék át!

    Szerinted és szerintetek jó ez így, vagy sem?

    VálaszTörlés