Oldalak

2019. január 30., szerda

Óriási sikerrel mutatkozott be a Dragon Ball Super: Broly a német mozikban

Arról már rengeteget írtam, hogy a német animés piac mennyire fejlett. A tévében úsznak a szinkronizált animéktől, ráadásul olyan sorozatokról van szó, amikről mi csak álmodhatunk, hogy nálunk is bemutassa valamelyik csatorna (pl. Naruto Shippuden, One Piece, Fairy Tail, Hunter x Hunter). Ipari mennyiségben szinkronizáltatják az animéket, amiket természetesen kiadnak DVD-n és Blu-rayen is. Tavaly például hosszú évek várakozása után a teljes Inuyasha-animét megmentették, így már a sorozat mind a 193 része elérhető német szinkronnal is. Emellett a különféle legális videószolgáltatók is egyre-másra kínálják a szinkront, pl. a Netflix és a Crunchyroll is készíttet német szinkront. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor ott a negyedik tényező is: a mozi. Miközben Magyarországon nagyítóval kell keresni az animéket, bármilyen platformról is legyen szó, addig a németeknél ha az ember elmegy a moziba, jó eséllyel ott is talál egy animét - akár szinkronnal, akár felirattal. Most is ez történt. 2019. január 29-én mutatták be a német mozikban a Dragon Ball Super: Broly című filmet, ami brutális sikert produkált már az első napon!


Nálunk évek óta azt a baromságot kell hallgatni, hogy "az animékre nincs igény", mert rétegtartalom, meg elöregedő társadalom vagyunk, a fiatalok nem tévéznek, így ide pont elég a sok török szutyok, az Éjjel-Nappal Budapest (ami annyira "sikeres", hogy át is pakolják az RTL II-re), illetve a nyugdíjasok bugyiját benedvesítő Jocky TV, ami február 17-én indul. Na meg persze sokan még ma is az ORTT-re mutogatnak, ami 2010-ben megszűnt. Aztán a valóság valahogy mindig pofán csapja a kétkedőket és a fröcsögőket. Gyakorlatilag naponta be lehet bizonyítani, hogy az animékre igen is van igény! Tavaly decemberben volt a Dragon Ball Super: Broly japán premierje, ami mondanom sem kell, hogy nagyon sikeres volt. A siker az Egyesült Államokban is megismétlődött, ahogy arról például Desmond Wallace blogja is beszámolt. Január 29-én pedig 250 német moziban megvolt a német premier is a KAZÉ nevű cég jóvoltából. A vállalat sajtóközleményéből megtudhattuk, hogy már az első napon 73 ezer látogató volt kíváncsi a filmre! A film ezzel a KAZÉ Anime eddigi legsikeresebb filmje lett!
A hatalmas siker miatt a következő napokban újabb vetítéseket terveznek. Február 9-én az összes CineStar-moziban 14:30-kor, a CinemaxX-ban 15:00-kor, az UCI-ban pedig 17:00-kor vetítik le ismételten ezt az alkotást. Ráadásul a CinemaxX Berlin már február 5-én is újra leadja 20:00-kor, a Cinemotion mozijaiban pedig február 10-én 20:00-kor nézhetik meg az érdeklődők.
A film forgatókönyvét a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama írta, aki a karakterdizájnért is felelt. A rendezője Tatsuya Nagamine volt. A videóban az ajánló nézhető meg.


Forrás: Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése