Oldalak

2019. december 23., hétfő

A magyar szinkron hatása: egyre több Hősakadémia-dal hallgatható meg magyarul is

2019. október 9. nagy nap volt a magyarországi animés élet történetében, hiszen a VIASAT6 ezen a szerdai napon mutatta be a Hősakadémia című animét. A 2018 óta fokozatosan a romokból újjáépülő hazai animézés nemcsak a szinkronizálás tekintetében kapott új lendületet, hanem a régóta sokak által szorgalmazott coverek tekintetében is. Ez röviden azt jelenti, hogy az adott sorozat főcímdalát (openingjét) vagy záródalát (endingjét) tehetséges magyar fiatalok feléneklik magyarul.


A magyar premier óta nagyon sokan megismerhették Ungvári Gergely nevét, hiszen Midoriya Izukuként tette fel magát a térképre, de Timon Barna is remekül hozza a flegmán bunkó Bakugot, Hamvas Dani szexi Todoroki-hangjától pedig lányok sokasága olvadozik. Viszont nem csak olyan hatása van a magyar szinkronnak, hogy egyre többen megismerték a hősöknek készülő és már hivatásos hősként dolgozó személyek történetét, hanem olyan is, hogy lelkes rajongók újból nekiálltak magyarul énekelni. Január végén, amikor még álmodozni sem mertünk arról, hogy az anime eljut Magyarországra, az AFHungary már felénekelte a Boku no Hero Academia első főcímdalát. Ezt azóta 52 ezerszer tekintették meg.


A szinkronos bemutató óta elsősorban ketten álltak neki énekelni: GGeery Music (Cserna Gergely) és Lisa Eve. Az alábbiakban az ő videóik nézhetők meg.





1 megjegyzés:

  1. Hm,végre valaki megemlíti Todorokit is.;)Valahogy mindenki elfelejti legtöbbször.

    VálaszTörlés