Oldalak

2019. február 3., vasárnap

Fontos díjat nyert a magyar szinkronos anime

Association Internationale du Film d’Animation (ASIFA). Más néven: International Animated Film Award. Ez nem más, mint a Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, amit idén február 2-án rendeztek meg. A röviden Annie-díjátadóként ismert rendezvényen több kategóriában versenyeztek egymással az animációs filmek. A legjobb független animációs filmek jelöltjei között a Ruben Brandt, a gyűjtő társaságában a belga Ce Magnifique Gâteau!, a japán Mirai – Lány a jövőből, a francia Mutafukaz és a Tito e os pássaros című brazil alkotás szerepelt. Na melyik nyert? Hát persze, hogy az anime, amit nagyon helyesen le is szinkronizáltak magyarra!


Mamoru Hosoda 2018-as animefilmje nyerte a 46. Annie-díjátadó említett kategóriáját. A filmet az Oscarra is jelölték a legjobb animációs játékfilm kategóriájában, de a 91. Oscar-díjátadóra csak 2019. február 24-én kerül sor. Sőt a 76. Golden Globe-díjátadón is képviseltette magát, de ott sajnos vesztett a Spider-Man: A New Universe című filmmel szemben. Épp ezért öröm, hogy most sikerült megnyernie egy fontos díjat.
A filmet a magyar mozikban is vetítették a Mozinetnek hála, szerencsére magyar szinkronnal. A szinkronhangok között többek között Hermann Lilla, Andresz Kati, Hamvas Dániel, Láng Balázs, Seder Gábor és Solecki Janka hallható.

Forrás: MAnime.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése