Oldalak

2018. december 24., hétfő

A görögök karácsonyi ajándéka: felkerült a Netflixre az InuYasha!

2018 az InuYasha éve! Ugye, hogy nem írtam ezzel akkora butaságot annak idején? Idén Németországban, Ausztriában és Svájcban hosszú évek várakozása után megmentették a teljes animét, ami most már elérhető német szinkronnal is. Chilében az ottani ETC nevű csatorna is szorgalmasan vetítette a sorozatot. Kiderült, hogy Bulgáriában a közszolgálati televízió vetítette, Szerbiában pedig idén bemutatták az InuYasha: The Final Act-et is. Már azt hihettük, hogy idén semmi sem történik ezzel a sorozattal, de tévedtünk! Görögországba is megérkeztek hőseink a Netflix segítségével!


A Netflix egy legális tartalomszolgáltató, mely a világ szinte minden országában elérhető, így Magyarországon is. Attól függően, hogy milyen típusú előfizetést szeretnénk, havonta 2490, 3190 vagy 3990 forintba kerül a szolgáltatás, ezért cserébe a kínálatukban elérhető összes sorozatot és filmet megnézhetjük TV-n, számítógépen, laptopon, telefonon vagy tableten, HD, sőt akár Ultra HD minőségben is. Igen ám, csakhogy az egyes országok kínálata között jogi okok miatt elég nagy különbségek vannak. Így pl. sok minden, ami az Egyesült Államokban nézhető a Netflixen, Magyarországon nem. A uNoGS nevű honlap elég pontosan listázza, hogy melyik országban mi érhető el éppen. Ennek során fedeztem fel azt, hogy Görögország csodálatos karácsonyi ajándékot kapott a Netflixtől: felkerült az InuYasha első 54 része hozzájuk 2018. december 20-án! Ez azért nagy dolog, mert rajtuk kívül csak az USA-ban, Kanadában és Japánban nézhető a Netflixen a sorozat (utóbbi helyen is csak 2018. szeptember 15-től). Apró szépséghiba, hogy csak japán és angol szinkronnal kapták meg, ráadásul görög felirat sem érhető el hozzá, csak angol.


Itt azonban még nincs vége a görögök örömének, mivel az InuYasha négy filmje is elérhetővé vált náluk december 20-án. Rajtuk kívül jelenleg Kanadában, az USA-ban, Olaszországban és Dél-Koreában nézhetők meg ezek a filmek a Netflixen. A görögök ugyancsak japán és angol szinkront, valamint angol feliratot kaptak, de Olaszországban olasz szinkron és olasz felirat is elérhető. Az olaszokhoz 2018. november 24-én kerültek fel a filmek.


Ez is azt bizonyítja, hogy az InuYasha 2018-ban sem csupán egy múltbeli emlék, hanem a világ bizonyos pontjain nagyon is a jelen. Kérdés, hogy Magyarországra mikor és milyen formában tér vissza. Akár a Netflix is egy jó megoldás lenne az anime megmentéséhez, de ahhoz nem elég 54 rész, ahogy a magyar szinkron is elengedhetetlen lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése