Oldalak

2018. április 12., csütörtök

Chilében jelenleg is látható az Inuyasha és a Yu-Gi-Oh!, nálunk viszont még mindig nem

2018 az Inuyasha éve, ahogy azt már párszor megállapítottam. Na persze nem Magyarországon, mert nálunk jelenleg inkább a Dragon Ball Super és a Yu-Gi-Oh! Zexal éve, hála a VIASAT6-nak, viszont a világ más országaira helytálló ez a kijelentés. Ausztria, Németország és Svájc animerajongói jelenleg is minden hétköznap 16:35-től láthatják ezt a sorozatot a ProSieben MAXX csatornán. Azonban Európát elhagyva is be lehet bizonyítani, hogy az idei év a kutyafülű félszellemről szól. Lássuk, hogy a dél-amerikai Chilében mit nézhetnek idén áprilisban és májusban a tévénézők!


Még mindig nincs animecsatornánk, ami elég szomorú, de a nagyobb baj, hogy a VIASAT6-ot leszámítva igazán animeblokknak nevezhető műsorsávunk sincs jelenleg egyetlen hazai csatornán sem. Ennek fényében különösen tragikus az, hogy a viszonylag "lepukkant" Chilében létezik egy ETC nevű csatorna, ami 2018-ban is az animerajongóknak kedvez. Az ANMTV nevű híroldal április 10-én írt egy cikket a csatorna májusi kínálatáról, annak apropóján, hogy a One Piece is megérkezik hozzájuk, ráadásul az eredeti japán változat. Ennek kapcsán egyrészt ellátogattam a csatorna honlapjára, másrészt megnéztem, hogy mit adnak náluk áprilisban és májusban. Egyszerre örültem és meg is döbbentem.


Aki ismer, az pontosan tudja, hogy a legfőbb célom az Inuyasha hazai megmentése, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni és megbocsátani azt, ami ezzel a sorozattal történt 2008 őszén. Most persze ideig-óráig sikerült elterelni az én figyelmemet is a Dragon Ball Super premierjével és a sikeres nézettségével, ahogy a két Yu-Gi-Oh!-sorozat (Az öt sárkány, Zexal) bemutatása is nevezhető némi vigaszdíjnak, de ez utóbbi sem az igazi. A másik fő célom ugyanis a Yu-Gi-Oh! Duel Monsters megmentése lenne, ami az Inuyashahoz hasonlóan szintén az ORTT áldozata lett, csak éppen nem 113, hanem 48 rész után, ráadásul a Yugi és Dobó Döme között vívott kockapárbaj kellős közepén hagyták abba a vetítését. Mit ad Isten, eljut hozzám az előbb említett chilei hír, ahol azt látom, hogy az ETC csatorna mindkét sorozatot vetíti jelenleg is! Ez azért megnyugvással tölt el, hiszen azt igazolja, hogy egyik sorozat sem csak a múlt része és nem olyan szélmalomharc a mai napig is ezekért harcolni.


Vessünk tehát egy pillantást az ETC kínálatára! Az áprilisi felhozatal engem kevésbé nyűgözne le, de a mostani magyar helyzetben ez is öröm lenne. Nyilván a Yu-Gi-Oh! és az Inuyasha mindenért kárpótolna, sőt valószínűleg sokakat boldoggá tenne a Yuri!!! on Ice, az All Out!!, a Saint Seiya Omega, a Digimon, a Toriko, a B-Daman Crossfire és a Black Jack vetítése is. Az igazi nagy dobás azonban májusban érkezik, hiszen a Mazinger Z mellett jön az a One Piece is, ami idestova 830 részből áll. 1999 ősze óta vetítik Japánban, de sem a bő 18 év, sem ez a rengeteg epizód nem volt elég ahhoz, hogy Magyarországon valamelyik csatorna bemutassa. Ez továbbra is nagy szégyen, és most már Chile is röhög rajtunk, feltéve, ha tudják, hogy nálunk mi a helyzet.


Van még hová fejlődnünk, de az biztos, hogy minden egyes ilyen hír csak megerősít abban, hogy előbb-utóbb úgyis eljutunk oda, ahová nálunk szerencsésebb országok már eljutottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése