Oldalak

2018. április 2., hétfő

Kiderültek az első részletek az Inuyasha új részeinek német szinkronjáról

2018 az Inuyasha éve! Ezt már írtam egy párszor, de tény és való, hogy igaz. Legalábbis külföldön. Remélhetőleg Magyarországon is az lesz majd, de még nem tartunk itt. Az év elején bombaként robbant a hír, hogy kb. 13 éves várakozás után Németország, Ausztria és Svájc animerajongói számára megvalósul egy régóta dédelgetett álom. A KAZÉ Anime nevű kiadó ugyanis bejelentette, hogy az Inuyasha 105-167. részének, illetve a 26 részes The Final Act-nek megszerezte a kiadási jogait és ezeket még idén kiadja DVD-n német szinkronnal. Időközben kiderültek az első információk is a szinkronizálásról.


Az új részek német szinkronját a müncheni Rescue Film nevű cég készíti a KAZÉ megbízásából. Ez a vállalat felelős a One Piece című anime új részeinek német szinkronjáért is. Úgy tűnik, hogy Sesshomaru és Jaken eredeti német szinkronhangjai, vagyis Pascal Breuer és Kai Taschner visszatérnek, de Rin karakterének egy új színésznő kölcsönzi majd a hangját. Ő Katharina Schwarzmaier lesz, aki egyébként Chiyuki német hangja a Death Parade című animében. Korábban Caroline Schwarzmaier volt Rin hangja. További részletek egyelőre nem ismertek. Az eddig hiányzó, de nagyon várt epizódok kiadása mellett a KAZÉ a négy Inuyasha-filmet is újra kiadja, ráadásul Blu-rayen. A négy filmet tartalmazó doboz 2018. június 15-én jelenik meg. Addig pedig minden hétköznap délután nézhetik a rajongók a sorozatot a ProSieben MAXX csatornán.
Ami a magyar hangokat illeti, az említett három karakter szinkronhangja Damu Roland, Katona Zoltán és Kántor Kitty volt és remélhetőleg lesz is még. Damu Roland helyzete az Inuyasha magyar sorsán túl is tragikus, hiszen évekig ült börtönben Palácsik (azóta Vajna) Tímea "állítólagos" molesztálásáért és megerőszakolásáért. A színész a mai napig is tagadja a vádakat. A Fókusz nemrég készített vele egy riportot, amiből kiderült, hogy még mindig nagyon sok szinkronstúdióból ki van tiltva, csak néhány helyen alkalmazzák, emellett pedig jelenleg konyhai kisegítőként mosogat. Szégyen, hogy ide jutott, illetve juttatták. Akárhogy is, de ha végre valahára mi is megmentjük az Inuyashat, Damu Rolandra óriási szükségünk lesz, hogy újfent életre kelthesse Sesshomarut. Addig viszont innen is gratulálok a németeknek, hogy megvalósították a saját álmukat!

Forrás: Anime2You, MAnime.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése