Oldalak

2018. április 28., szombat

Hiei és Kurama megismerkedéséről szól a Yu Yu Hakusho idei OVA-ja

Tavaly ünnepelte bemutatásának 25. évfordulóját a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő Yu Yu Hakusho - A szellemfiú című anime. A sorozat, ami hozzánk az RTL Klub és az A+ jóvoltából jutott el 2005-ben, idén feltámad, de csak egy OVA formájában. Végre kiadták hozzá az első plakátot, és azt, hogy nagy vonalakban miről szól majd.


2018 a Yu Yu Hakusho éve is (meg az Inuyashaé is), hiszen idén újra kiadják az egész sorozatot Japánban Blu-rayen, ráadásul egy új OVA special is megjelenik mellé. A rajongók egy eddig sosem látott történetet ismerhetnek meg, konkrétan azt, hogyan ismerkedett meg Hiei és Kurama egymással, még azelőtt, hogy találkoztak volna Yusukéval. Mivel a múltjukról eddig nem sok mindent tudtunk, így ez mindenképpen ígéretesnek tűnik. Az OVA angol címe Two Shots lesz, a japán pedig Yu Yu Hakusho: Maboroshi no Gaiden. Ha lenne esetleg bárki, aki nem ismerné ezt az animét, annak elég annyit tudni, hogy az 1990-es évek egyik legnépszerűbb darabja volt, mely 112 részt élt meg. Alapjául Yoshihiro Togashi mangája szolgált, a főszereplője pedig Yusuke Urameshi, akit elütött egy autó és meghalt, miután megpróbálta megmenteni egy gyerek életét. Ennek ellenére visszatérhetett az élők közé, de cserébe az alvilág detektívje lett. Barátaival, Kuwabarával, Kuramával és Hieijel számos furcsa ügyet megoldottak, részt vettek a sötét harcművészetek viadalán, megküzdöttek Shinobu Sensuival, sőt még Yusuke apjáról is kiderült ez-az. A sorozat magyar hangjai között Gerő Gábort, Gáspár Andrást, Zsigmond Tamarát, Pálmai Szabolcsot, Seder Gábort és Vadász Beát hallhattuk többek között, a szinkronrendezője pedig Marton Bernadett volt, aki elmesélte, hogy Kurama magyar hangja azért lett nő, mert a japán hang is nő volt (Megumi Ogata), és csak később jött rá, hogy Kurama valójában férfi. Zsigmond Tamara ezért kezdte el mélyíteni a hangját.


Végül pedig íme a frissen kiadott plakát. Az OVA 2018. október 26-án jelenik meg. Jó lenne, ha ez is eljutna Magyarországra, hiszen a hazai animézés feltámasztásának ez is egy szép szimbóluma lenne.


Forrás: Comic Book, ANMTV

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése