Oldalak

2018. május 19., szombat

Előrendelhető az Inuyasha új német szinkronos részeinek DVD- és Blu-ray-kiadása

Május 15-én mutattam meg, hogy néz ki az Inuyasha első új kötetének borítója, most pedig arról számolhatok be, hogy ezt már meg is lehet rendelni.


Aki olvassa ezt a blogot, az pontosan tudja, hogy 2018 az Inuyasha éve, hiszen a német nyelvterületű országokban, tehát Németországban, Ausztriában és Svájcban megvalósítják azt, amit a lehető leginkább én is szeretnék elérni Magyarországon: megmentik az Inuyasha című anime becsületét és a teljes sorozat elérhető lesz német szinkronnal. Míg Magyarországon lényegében az ORTT ellehetetlenítette ennek a sorozatnak a vetítését, ami miatt az RTL Klub 2008 őszén, vagyis lassan tíz éve a 113. rész után félbehagyta, addig a németeknél egész egyszerűen az RTL II úgy gondolta, hogy 104 rész elég lesz a rajongóknak és esze ágában sem volt megvennie a folytatást. Hosszú-hosszú éveken át reménykedtek a német fanok, hogy valahol, valamilyen formában megváltozik ez az igazságtalanság és teljes egészében láthatják ezt az animét német szinkronnal. 2017-ben aztán a ProSieben MAXX csatorna nagy meglepetésre bejelentette, hogy képernyőre tűzi az anime németül is elérhető 104 részét. Ekkor már felcsillant a remény, hogy valami történni fog a megmentés ügyében is, de biztosat egészen 2018 elejéig nem lehetett mondani. Ekkor a KAZÉ Anime nevű kiadó közölte, hogy ők lesznek a megmentők és még idén elkezdik kiadni a németek számára vadonatúj részeket DVD-n és Blu-rayen. Nem mellesleg a ProSieben MAXX 2018-ban is képernyőre tűzte a sorozatot, ahol jelenleg is minden hétköznap délután látható. Így jutottunk el a jelenig.


A németek feladata tehát az, hogy az alapsorozat 105-167. részét, illetve a The Final Act 26 részét leszinkronizálják és kiadják. A szinkronizálás elkezdődött, szinte mindegyik karaktert az eredeti német szinkronhangja szólaltatja meg. Május 19-től, tehát mától pedig az első új kötet is előrendelhető az Amazon nevű oldalon. Ez a 105-138. részeket tartalmazza és előreláthatólag július 27-én jelenik meg DVD-n és Blu-rayen. 2018 októberében és 2019 januárjában pedig érkezik a folytatás.

Aki szeretné megrendelni a DVD-t, az kattintson IDE, aki pedig inkább a Blu-rayt szeretné, az ITT tudja előrendelni. Az Amazonos ár jelenleg 64 és 67 eurót mutat, szóval nem olcsó, bár nem is a magyar pénztárcához mérték.

Sajnos azt továbbra sem tudni, hogy nálunk mikor és hol menekül meg az Inuyasha, mert tény ugyan, hogy a VIASAT6 animézik (Dragon Ball Super, Yu-Gi-Oh! Zexal), de ebből még nem következik semmi. Ahogy az is tény, hogy bármennyire is bíztam a TV2 Csoport beharangozott új csatornáiban, ők inkább a nyuggerekre építenek a csodálatosan izgalmas Jocky TV-vel, nem beszélve a két új sportcsatornájukról (nem mintha nem úszna a magyar média most is sportcsatornákban...). Nálunk nagyon nehéz ez a küzdelem, egyesek szerint talán hiú ábránd is, de ahogy egy éve azt sem gondoltam volna, hogy lesz nálunk DBS, úgy bármi előfordulhat. Őszintén szeretném, ha valamelyik tévécsatornánk megmentené ezt az animét. Nemcsak nosztalgiának lenne jó, de lenne 80 olyan epizód, amit sohasem hallhattunk magyar szinkronnal, ez pedig nem elenyésző szám. Ha a németeknek sikerült, remélem, hogy nekünk is fog.

Forrás: Anime2You

2 megjegyzés:

  1. Miért nincs poszt? :( Egy ideje naponta nézem a blogodat, (Ez az egyetlen blog amit valaha is követtem, szóval nem tudom, hogy megy ez) és eddig nagyon aktív voltál, most meg egy hete semmi... Remélem nem tűnsz el. Bocsi a felesleges komment miatt, de kicsit agagasztó, hogy az eddig kb naponta aktív bejegyzések csak úgy megszűntek. Üdv, Zeen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm a kérdésedet! Az elmúlt időszakban sok elfoglaltságom volt, így nem értem rá a bloggal foglalkozni, de a továbbiakban ismét lesznek bejegyzések!

      Törlés