Oldalak

2018. május 1., kedd

Son Goku és Son Gohan is szerepelt a TV2 műsorában

2018 Magyarországon egyelőre a Dragon Ball jegyében telik, már persze akkor, ha animés szempontból közelítjük meg a kérdést. A VIASAT6 országos tévépremierként, ráadásul nagy sikerrel bemutatta a Dragon Ball Supert, amit azóta is minden hétköznap délután új részekkel vetít. 2018. május 1-jén a sorozat két karaktere azonban egy másik csatornán, jelesül a TV2-n is feltűnt.


A TV2 Csoporttal szemben nekem van egy titkon remélt vágyam, méghozzá az, hogy egy kicsit komolyabban foglalkoznak majd ők is az animékkel. A Kiwi TV-n leadták országos tévépremierként A dinoszauruszok királya második évadát, jelenleg a Transformereket vetítik ugyanott, emellett pedig további csatornák indítását is tervezik. A portfóliójuk eddig 11 csatornából áll, de két sportcsatorna mellett egyelőre meg nem nevezett tematikájú csatorna indítását is tervezik. Nyilván korántsem biztos, hogy animecsatornát terveznek, de információ hiányában ez is elképzelhető. Az viszont egészen biztos, hogy nem is olyan régen egyértelműen kifejezték a rajongók, hogy animéket szeretnének látni (leginkább az Inuyashat), mivel a Kiwi TV a Facebookon megkérdezte, hogy mit szeretnénk a csatornán látni. Igen, tudjuk, hogy jelenleg a csatorna célcsoportját a 4-12 évesek jelentik, akiknek nem való egy korhatáros sorozat, de ha az új csatornájuk részben nyitna az animék felé, akkor már megérte próbálkozni. Vagy az sem lenne elhanyagolható megoldás, ha a Kiwi TV-t alakítanák át 20 óra után animeblokká. Úgy, ahogy annak idején a Minimax és az A+/Animax esetén is tapasztalhattuk. Mindegy, ez egyelőre csak álmodozás. Az viszont ugyancsak biztos, hogy 2018. május 1-jén, kedden a Vigyázat, szülővel vagyok! című műsorban feltűnt Son Goku és Son Gohan is.


Az Ördög Nóra által vezetett műsorban ezúttal Szögeczki Ági és édesanyja játszottak a memóriajátékkal, ahol meglepetésre a Dragon Ball két karaktere is feltűnt. Persze ebből nem következik, hogy a TV2 Csoport komolyabban nyitna is az animék felé, mindenesetre egy országos lefedettségű csatornán ilyet nem nagyon láthattuk hosszú évek óta. A videó a linkre kattintva nézhető meg, nagyjából a 64. perctől érdemes figyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése