Oldalak

2017. december 3., vasárnap

Utolsó hetéhez érkezett az Inuyasha vetítése a németeknél

2017. július 14. óta vetíti Németországban, Ausztriában és Svájcban a ProSieben MAXX csatorna az Inuyasha című animét. Mintha csak tegnap kezdődött volna, de máris a végéhez érnek. Mivel a sorozatból csak az első 104 részt szinkronizálták le németre, így egyelőre itt véget ér a történet az ottani rajongók számára. Persze a folytatás sincs kizárva, sőt soha nem volt ennyire jó esélye ennek, mint most. A csatorna egyik illetékese ugyanis korábban azt közölte, hogy szeretnék, ha idővel folytatni tudnák.


22 hét után a ProSieben MAXX 2017. december 8-án eljut a 104. részig, vagyis addig, ameddig náluk és nálunk is kiadták a sorozatot DVD-n. Igaz, mi eljutottunk ugyan a 113. részig, de azt a plusz kilenc részt már csúnyán megvágta az RTL Klub, aztán félbe is hagyta és azóta sem sikerült megmenteni az Inuyasha becsületét. Ezzel szemben a németeknél 2017 az Inuyasha reneszánszának éve lett. A nyár közepétől, az őszön át egészen a tél elejéig nézhették és még egy kicsit nézhetik is a rajongók, ahogy InuYasha, Kagome, Miroku, Sango, Shippo és Kirara próbálják összegyűjteni a Négy Lélek Szent Ékkövének szilánkjait és legyőzni Narakut és csatlósait, miközben az állandó konfliktusok Sesshomaruval és Kogával is jelen vannak. A sorozat összesen 193 részből áll, ami azt jelenti, hogy a 104 résszel mindössze az anime kb. 54%-át láthatták német szinkronnal. Vagyis kicsivel több, mint a felét. Mi sem állunk sokkal jobban a magunk 58,5%-ával. Az InuYasha egy olyan anime, amit sokan ismernek és kezdtek el nézni, de sosem láthatták végig se németül, se magyarul. Ezen pedig ennyi év után illendő lenne változtatni. A németek esélye egy fokkal jobb erre, de talán itthon is lesz egy tévétársaság (mondjuk a TV2 Csoport), aki felkarolja ezt a szegény sorozatot. Addig viszont itt van az utolsó hét német műsorújságjának vonatkozó részlete:


A kínálat nem rossz. 2017. december 4. és 8. között 15:20-tól a Yu-Gi-Oh! Arc-V, 15:50-től pedig a Yu-Gi-Oh! 5D's várja a nézőket, de a lényeg 16:20-tól kezdődik, amikor is az Inuyasha 100-104. részei kerülnek képernyőre. 16:50 és 17:15 a Naruto Shippuden rajongóinak kedvez. Ezen a héten a sorozat 404-413. epizódjait vetítik, ami annak tükrében is órási dolog, hogy Magyarországra ez az anime egyáltalán nem jutott el. Óriási a lemaradásunk. 17:45-kor és 18:15-kor Conan, a detektív jelentkezik az 55-64. részekkel.


Kíváncsi leszek, hogy publikálnak-e nyilvánosan nézettségi adatokat az Inuyashaval kapcsolatban, mert mostanában ezt nagyon elhanyagolták, így lényegében fogalmunk sincs, hogy mekkora sikerrel vetítik az animét a tévében. Ezt pedig nem ártana tudni, mert ettől is függhet a jövőbeli folytatás. Az Inuyasha helyét december 11-től a Sámán király ismétlése veszi át a ProSieben MAXX csatornán. Zárásként íme az utolsó öt rész német nyelvű tartalomismertetője.

100. rész - Garamaru, der Mottendämon (december 4.): Als Inuyasha und seine Freunde in einem Wald auf den Mottendämon Garamaru stoßen, nimmt dieser alle außer Inuyasha gefangen. Schließlich findet dieser einen ganz besonderen Weg, die anderen zu befreien.

101. rész - Schnee von vor sieben Jahren (december 5.): Miroku wird von einer Frau entführt, die ihm einst das Leben gerettet hat. Sie will ihm weismachen, dass er der Vater ihrer Kinder sei. Indessen machen sich Inuyasha und die restlichen Freunde große Sorgen um ihren Freund, als sie von einer gefährlichen Schneefrau zu hören bekommen...

102. rész - Der geheimnisvolle Dämonenfresser (december 6.): Die Freunde bekommen durch den Affengott von einer dämonischen Aura im Osten zu hören, weshalb sie in diese Richtung wandern. Doch Inuyasha hat Bedenken, dass es sich um eine Falle von Naraku handelt... Auf ihrem Weg stoßen sie auf Ayame, die auf der Flucht vor einem Ungeheuer ist.

103. rész - Die legendären sieben Krieger (december 7.): Inuyasha und seine Freunde erfahren von Soldaten, dass die Geister der sogenannten "sieben Krieger" - eine grausame Bande von Söldnern - wieder auferstanden sind. Es dauert nicht lange, bis die Freunde auf sie treffen...

104. rész - Mukotsu, der Meister des Giftes (december 8.): Inuyasha und Jakotsu duellieren sich immer noch. Doch plötzlich erscheint eine Gestalt, die mithilfe von ätzendem Rauch, Jakotsu verschwinden lässt. Indessen gibt Jaken damit an, Naraku zu töten...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése