Oldalak

2018. február 16., péntek

Japánba utazol? Ezekre szükséged lehet!

Saci, az Animológia nevű animés YouTube-csatorna vloggere 2017-ben Japánba utazott. Emiatt nagyon sok kérdést kapott. Az emberek főleg afelől érdeklődtek, hogy mire van szükség, mielőtt kiutaznának a szigetországba. Saci legújabb videója erre válaszol.


Elsőként a ruhákról beszélt. Napszemüveget érdemes vinni, mert divatos, legalábbis egy külföldinek. Törülköző sem árt, bár minden szálláshelyen lehet kapni. A szállásokon tusfürdő, sampon és balzsam is van, de odakint nem igazán lehet dezodort kapni, mert a japánok nem használnak ilyet. Hordozható Wifi sem árt, ahogy néhány applikáció is jól jöhet (pl. Rail Map a vasutakhoz, vagy Suica, amire pénzt lehet tenni és a tömegközlekedésnél, valamint az automatáknál használni). Átalakítóra is szükség van, hiszen Japánban más konnektorokat használnak, mint nálunk. A legtöbb helyen csak készpénzzel lehet fizetni, emellett a dolláros számla váltása is megfontolandó. Vannak olyan automaták, melyek európai bankkártyákat is elfogadnak.
Útlevélre mindenképpen szükség van, bár nem mindenhol kérik. Biztosítást is érdemes kötni, illetve a szállás címe is legyen nálunk. Vényköteles és vény nélküli gyógyszereket is vihetünk, de főleg csak azokat, amelyekre szükségünk van. A Japánba történő utazáshoz nem szükséges oltás. A zacskókat ingyen adják, akár szeméttárolás miatt is. Zsebkendő is kellhet, de Japánban illetlenség nyilvánosan orrot fújni. Nagyjából ezekről beszélt Saci, de nézzétek meg ti magatok is a videóját!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése