Oldalak

2018. február 5., hétfő

Többen nézték az Esmeraldat és az Anikó Show-t, mint a Yu-Gi-Oh! 5D's-t

2018. január 29-én mutatta be a VIASAT6 a Yugioh - Az öt sárkány (Yu-Gi-Oh! 5D's) című animét, ami országos tévépremiernek számít. A csatorna nem a legelső részével kezdve el a vetítést, hanem belecsapott a lecsóba és egyből a 65. epizódot tűzte képernyőre. Az év ötödik hetén el is jutottak a 70. részig. Olyan karaktereket ismerhettünk meg, mint Yusei, Jack, Crow, Leo, Luna és Dexter, epizódszereplőként pedig feltűnt Sly, Bashford, Don Pierro és Hayley. Ami engem illet, különösebben nem nyűgözött le az eddigi hat rész, mert a többségük epizodikus volt, vagyis 20 perc alatt lezavarták a sztorit egy párbajjal, aztán viszlát. Az sem szerencsés, hogy a karaktereket nem nagyon ismerhettük meg így, az előzmények nélkül. Ettől függetlenül persze még nézettségileg jól teljesíthetett volna ez az anime, de nem tette. Azt nem tudni pontosan, hogy hányan nézték, de azt igen, hogy hányan nem. Ez alapján pedig elkeserítő sorrend alakult ki.


A VIASAT6 legnézettebb műsora A szikla című amerikai akciófilm lett 45 762 nézővel, de ezzel ki is fújt a csatorna. A nézettségi toplistában olyan őskövületekre volt több ember kíváncsi a motorozós párbajozóknál, mint az Esmeralda, a Knight Rider, a Gyilkos elmék, a Mr. Bean, de ami a legszörnyűbb, hogy az RTL Gold talkshowja is nézettebb volt. Vagyis amíg Nádai Anikó bő 34 ezer fiatal nézőt vonzott, addig Yusei és csapata még 30 ezret sem (a pontos adat nem ismert). A táblázatban szereplő adatok a 18-49 éves korosztályra vonatkoznak, forrásuk pedig a Nielsen Közönségmérés/R-time.


Egyelőre tehát nem robbantott bankot a VIASAT6 ezzel az animével, persze ezen annyira nem szabad csodálkozni. Egyrészt a 180 részes Yu-Gi-Oh! GX-ből mindössze 104 részt adtak le (egyébként csak 155-öt adhattak volna le, de ez már az amerikaiak sara), másrészt a sokak gyerekkorát meghatározó eredeti Yu-Gi-Oh! Duel Monsters-t lett volna célszerűbb megmenteni, hiszen a 224 részes sorozat idehaza az ORTT és az RTL Klub hozzá nem értése miatt 48 rész után félbemaradt. Talán az sokkal nagyobb lelkesedést váltott volna ki most. Arról már nem is beszélve, hogy a többség inkább az InuYasha, a Pokémon vagy a Bleach folytatására vágyna, melyek szintén félbemaradtak, de ez már más kérdés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése