Oldalak

2018. augusztus 6., hétfő

98 rész után véget ér a Yu-Gi-Oh! Zexal a VIASAT6-on, pedig a sorozat 146 részből áll

Hát ezt sem vetítik le teljes egészében... Úgy tűnik, hogy szerencsétlen Yu-Gi-Oh!-n (meg úgy az animéken általában) valamilyen átok ül idehaza. Az eredeti Duel Monsters sorozatot az ORTT nyírta ki 48 rész után, a GX-ből csak 104 részt láthattunk, az 5D's-ből 46-ot (ez eddig negatív rekord, ráadásul rögtön a sorozat 65. részével kezdte el a VIASAT6 vetíteni), most pedig biztossá vált, hogy egyelőre(?) a Zexal sem jut el addig a végpontig, amíg az alkotók tervezték. 98 rész után befejeződik a VIASAT6-on.


2018. április 2-án mutatta be a VIASAT6 a Yu-Gi-Oh! Zexal című animét, ami Yuma és Astral történetéről szól. Előbbi a főszereplőnk (Penke Bence szólaltatja meg magyarul), egy fiú, akinek a szülei rejtélyes módon eltűntek. Astral (Czető Roland) az Astral-világ küldötte, akinek elvesztek az emlékei, ezért Yuma segítségével össze kell gyűjtenie a számozott lapokat, hogy kiderüljön: miért is küldték őt a Földre. A gyűjtögetésben Kite (Timon Barna) is kiveszi a részét, mivel Dr. Faker (Seder Gábor) elhitette vele, hogy csak így tudja megmenteni az öccsét, Hartot. Később felbukkan egy Vetrix (Czető Ádám) nevű alak is, akinek legfőbb célja, hogy bosszút álljon Dr. Fakerön, amiért elárulta. Nem mellesleg Faker keze van abban is, ami Yuma apjával történt. Vetrix az aljas tervéhez felhasználja a három fiát és Cápát (Baráth István) is, de persze a végén elbukik, és ahogy az lenni szokott, jó útra tér. Nyilván Faker helyzete is árnyalódik kicsit a történet folyamán és megismerjük a Barian-inváziót is.
Na, ez az alapsztori, amit egészen 2018. augusztus 15-ig láthatunk a VIASAT6-on, mert akkor a 98. résszel a csatorna befejezi a vetítését. Ez a rész a Yu-Gi-Oh! Zexal II első évadának utolsó epizódja, így feltehető, hogy a csatorna a forgalmazótól csak eddig tudta/akarta megvenni. Az anime amúgy 146 részes, tehát lenne még mit folytatni rajta.


Önmagában persze az is csoda, hogy egyáltalán eljutott Magyarországra a Zexal, hiszen Japánban 2011. április 11-én mutatták be, de az Egyesült Államokban is 2011-ben volt a premierje. Most meg 2018 van. Röpke hét évet kellett csak várnunk rá... Hogy mi lesz helyette? A Yu-Gi-Oh! 5D's ismétlése 15:00-tól dupla résszel. Nem mellesleg augusztus 15-től a Dragon Ball Supert is elkezdik megismételni a legelső részétől. Továbbra is minden hétköznap délután három epizód kerül adásba 16:00 és 17:35 között. Szóval aki újdonságra vágyott, az egyelőre kissé csalódhat, de legalább továbbra is lesz anime a tévében.

3 megjegyzés:

  1. Mintha nem lenne édes mindegy. Szar angol változat szinkronja ha van ha nincs nem ér kalap kakit se. XD Mivel nem az eredeti történetet kapjuk meg így igazából olyan mintha nem is lett volna ez az anime magyarban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ázsián kívül csak az amerikai változat forgalmazható. Ha akarták volna, akkor sem tudták volna megvenni a japánt.

      Törlés
  2. Ez már a sorozat vetítése előtt is ismert volt, hogy egyelőre 98 részt vettek meg és az is, hogy a DBS félúton pihire megy. A DBS-t tuti, hogy folytatni fogják, hülyék lennének nem folytatni, mikor az egyik legnézettebb sorozatuk, de a Zexal sorsa erősen kérdéses, szerintem a GX, és a 5D's után ez is megy a süllyesztőbe, aztán feltehetjük a kérdést, hogy mi értelme volt megvenni a vágott sz@r változatot, ami garantáltan a kutyát sem érdekelt. A Yo-kai Watch is a hallatlanul durva vágásba, komplett részek kihagyásába bukott bele.

    VálaszTörlés