Oldalak

2018. december 26., szerda

Sokan nézték a német szinkronos Your Name. című animefilmet a tévében

Idén karácsonykor az osztrák/német ProSieben MAXX csatorna számos animefilmmel lepte meg a tévénézőket, természetesen mindegyiket német szinkronnal vetítve. A nézettségi adatok alapján elég változatos lett, hogy melyik filmre mennyien voltak kíváncsiak, ugyanis 60 ezertől 240 ezerig minden előfordult. A legsikeresebb nem túl meglepő módon Makoto Shinkai világszerte ünnepelt filmje, a Your Name. (Kimi no Na wa.) lett.


December 25-én a ProSieben MAXX levetítette az első négy Conan, a detektív-filmet, aztán következett a Your Name. Gestern, heute und für immer országos tévépremierje főműsoridőben, végül a Ghost in the Shell: Arise három specialjával zárták a sort.
Az első Conan-film csak 80 ezer nézőt érdekelt összesen, ami 1,1%-os közönségarányt jelentett a célközönség körében. A második Conan-filmre 150 ezren voltak kíváncsiak (1,7%). A harmadik film 110 ezer (1,3%), a negyedik film pedig 130 ezer (1,2%) nézőt hozott a konyhára.
Aztán 20:15-től jött, látott és győzött a Your Name., ami feltornázta a nézőszámot 240 ezerre. Ez 1,9%-ot ért a 14-49 évesek körében.
Ghost in the Shell: Arise: Border 3 – Ghost Tears nézettsége visszazuhant 100 ezerre (0,9%), a Border 4 – Ghost Stands Alone 90 ezerre (1,2%), az éjfél után kezdődő Ghost in the Shell Arise: Pyrophoric Cult pedig csak 60 ezer nézőt vonzott. A nagyon késői kezdési időpont miatt viszont ez a nézettség 1,5%-os közönségaránnyal párosult. Az első karácsonyi napon a csatornaátlag 1,5% lett a 14-49 évesek körében, ami a viszonylag szolid Conan- és GitS-filmeknek és az igencsak erős Your Name.-nek köszönhető. Ha hozzátesszük, hogy ünnepről van szó, amikor nem feltétlenül tévézik mindenki, akkor bőven kijelenthető, hogy van még igény a tévében vetített szinkronizált animékre.

Forrás: MAnime.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése