Oldalak

2017. augusztus 13., vasárnap

Nézettség: a One Piece 5. hete mélyrepülést produkált

2017. július 10. óta vetít a ProSieben MAXX csatorna országos tévépremier epizódokat a One Piece című animéből Németországban (és persze Ausztriában is). 2017. augusztus 7. és 11. között öt újabb rész került adásba, ám ezek nézettsége leszállóágban volt.


Luffy nem pont erre a tendenciára számított. De mi is történt? A táblázatból kiderül! Megjegyzés: az 542. részt kihagyták, mivel az egy crossover a Toriko című animével, azt viszont Németországban nem mutatták még be.


Hétfőn még minden rendben volt, hiszen összesen 280 ezren voltak kíváncsiak az 538. részre. Itt még nyoma sem volt annak, hogy gyengülés várható. Kedden már "csak" 260 ezren nézték az animét, de ezzel a nézettséggel még bőven elégedett lehet a csatorna. Pláne úgy, hogy hétfőn és kedden is 4% feletti közönségarányt ért el a 14-49 évesek körében. Szerdán viszont az 540. rész nagyon csúnyán lesüllyedt, csupán 180 ezren követték figyelemmel. A célközönség körében nemhogy a 4%, de már a 3% sem jött össze. Öröm az ürömben, hogy legalább csütörtökre is megmaradt a 180 ezer néző, melynek nagy részét a fiatalok tették ki. Pénteken viszont abszolút mélypontot ért el a 120 ezres nézettséggel Luffy és csapata. A teljes lakosság körében elért 0,6% a 0,7%-os csatornaátlagot is alulmúlta, a célközönség körében pedig a nézőszám 100 ezer alá zuhant.


Ha grafikonon ábrázoljuk a közönségarányokat, akkor is látható ez a csúnya mélyrepülés.


A nézettségi tendenciák sokszor kiszámíthatatlanok, így jövő héten bármi előfordulhat. Mindenesetre nem ártana, ha ez a csökkenő trend visszafordulna, mert ennek így nem nagyon örülnek a ProSieben MAXX vezetői.

Adatok forrása: MAnime.de, Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése