Oldalak

2017. augusztus 6., vasárnap

Hunter x Hunter, Naruto-filmek és Gintama hamarosan a ProSieben MAXX-en

Nem túl meglepő, de ismét sikerült három olyan animét találni, ami előbb jut el Németországba és Ausztriába, mint hozzánk. Persze nem volt túl nehéz feladat ilyeneket találni...


Ma, azaz 2017. augusztus 6-án derült ki, hogy a német (de az osztrákoknál és Svájcban is fogható) ProSieben MAXX csatorna megint jól bevásárolt animékből. Most zajlik a németeknél egy AnimagiC nevű rendezvény, ahol a KSM Anime nevű kiadó közölte, hogy a ProSieben MAXX sorozat- és filmcsomagot vett tőlük. 2018-tól állítólag képernyőre kerül a Hunter x Hunter, ezenkívül az összes Naruto-filmet és a Gintama filmjeit is vetíteni fogják. További részleteket most még nem tudni. Idén őszre, októbertől egyébként már jelentettek be új filmeket a csatorna illetékesei. Péntekenként 20:15-től animefilmeket fog vetíteni majd a ProSieben MAXX, de az még a jövő kérdése, hogy pontosan miket, de igencsak valószínű, hogy előbb-utóbb felbukkannak a friss vételek is.


A bejelentés amúgy nem a véletlen műve, hiszen a KSM Anime szintén augusztus 6-án hozta nyilvánosságra az AnimagiC-on, hogy megszerezték a 2011-es Hunter x Hunter kiadási jogait. Ezt 2018-ban fogják kiadni DVD-n és Blu-rayen. Nem tököltek vele, mind a 148 részét megvették. Tavaly már kiadták a Phantom Rogue és a The Last Mission című filmeket DVD-n, úgyhogy a sorozat érkezésének híre is várható volt.


Manapság gyakran olvasni azt a faszságot, hogy a tévé halott, a fiatalok már nem tévéznek és így tovább, de én pontosan ezért szeretek a külföldi hírekkel foglalkozni, mert így látom, hogy ezek az állítások nem igazak. A tévé nagyon is élő dolog és fontos szerepet játszik az animések életében. Legalábbis jobb helyeken. A ProSieben MAXX 2013 őszén kezdte meg a működését, vagyis majdnem 4 éve. Azóta a német animés élet egyik legfontosabb szereplője lett. A csatorna jelenleg minden hétköznap 14:30 és 19:20 között szinkronizált animéket vetít. Péntekenként 22:05-től olyan animéket tűznek képernyőre, melyek inkább az idősebbeknek szólnak. Most pedig itt van ez a hír. Aki tehát azt mondja, hogy 2017-ben az anime és a tévé két különböző fogalom, az konkrétan hazudik, vagy csak nincs tisztában a valósággal. Más kérdés, hogy a magyar valóságból, ahol csak RTL Gold, Sony Max, Sony Movie Channel, C8 és hasonló szemetek vannak/lesznek, könnyen így tűnhet. Ez pedig elég szomorú, de pont ezért érdemes látni, hogy máshol nem az van, ami nálunk.


                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése