Oldalak

2017. augusztus 5., szombat

A Dominikai Köztársaságban is vetítik az Inuyashat 2017-ben

Számomra az egyik legérdekesebb dolog az, amikor a külföldi tévécsatornák kínálatával foglalkozom. Szeretem tudni, hogy máshol mi megy a tévében, ugyanis azt elég jól ismerem, amivel idehaza kábítják a népet. Ettől sokszor felfordul a gyomrom, az viszont egészen megdöbbentő, amikor egy jóformán nevesincs ország is megelőzi Magyarországot valamivel. Arról mindenki tud, aki olvasta már a blogomat, hogy Ausztria, Németország, Svájc, sőt még Chile lakossága is nézheti 2017-ben az Inuyashat. Na de hogy még a Dominikai Köztársaság is előrébb tartson hozzánk képest... Pedig ez a helyzet.


2017 januárjában a latin-amerikai ANMTV nevű weboldal három cikket is írt arról, hogy a dominikai rajongók is megkapják Inuyasha, Kagome és a többiek kalandjait. Az első cikk január 21-én született. Ebben leírták, hogy az ottani Telesistema 11 nevű csatorna január 30-án, 10:00-kor tűzi képernyőre az animét. Itt persze a sorozat tartalmát is röviden ismertették. A történet a középkori Japánban játszódik, ahová egy Kagome nevű tinilány is visszakerül és ott találkozik egy Inuyasha nevű félszellemmel. Kagome testéből előkerül a Négy Lélek Szent Ékköve, amit a második részben véletlenül ripityára tör, a szilánkok pedig szétszóródnak a vidéken, úgyhogy a két főhősnek össze kell fognia, hogy összegyűjtsék a nagy erővel rendelkező ékkőszilánkokat.

Az Inuyasha főcímdalai és endingjei spanyol nyelven

A második cikk január 25-én került napvilágra. Ebben az olvasható, hogy a Telesistema 11 kiadta a sorozathoz készített ajánlót. Nem mellesleg azt is leírták, hogy korábban Paraguay nézői is láthatták a Latele nevű csatornán. Nesze neked Magyarország, Dél-Amerika országai is rajtunk röhögnek.

Az Inuyasha dominikai ajánlója

A harmadik cikket január 26-án publikálták. Ebben megerősítették, hogy a Dominikai Köztársaságban a Telesistema 11 nevű csatorna fogja vetíteni az animét január 30-tól minden hétköznap, de a kezdési időpont 10:30-ra módosult. Ebből a cikkből is kiderült, hogy Paraguay (LaTele) és Chile (ETC) lakossága is nézheti az Inuyashat a zárójelben lévő csatornákon, sőt azt is tudni lehetett már akkor, hogy a 26 részből álló záróévad (Inuyasha: El Acto Final) is eljut majd Mexikóba a C7 Jalisco nevű csatornának köszönhetően.


Felmerül a kérdés, hogy ha ezek mind januári hírek, akkor miért most írok róla. Hát azért, mert 2017. augusztus 4-én újabb cikket szántak ennek a témának. Az meg ugye tegnap volt. Ebből az derült ki, hogy a dominikai csatorna nagyon jól halad a vetítéssel, olyannyira, hogy új epizódokat is leadtak. Valamiért korábban a 133-134., 147-148. és 160-167. részeket nem vetítették le a tévében (ha jól emlékszem, a spanyol szinkront sem csinálták meg ezekhez hosszú ideig, de aztán erőt vettek magukon és leszinkronizáltatták). A mostani vetítés során azonban ezekre is sor került. Ezt egy olvasó jelezte a hírportálnak, sőt egy kis részletet is feltöltött a YouTube-ra az egyik "vadonatúj" részből, melyen a csatorna logója is látható.


A mostani bejegyzésem apropóját tehát ez adta, de mindenképpen érdemesnek tartottam megemlíteni a paraguayi vetítést is, amiről január 23-án számoltak be először. Itt írták meg azt, hogy a latele néven megtalálható csatorna a Facebook oldalára is feltöltött egy promóciós képet a vetítésről január 21-én.


A képet 2017. július 30-án töltötték fel a csatorna Facebook oldalára

Na, de visszatérve a Dominikai Köztársaságba, a TELESISTEMA 11 honlapján is megbizonyosodhatunk arról, hogy tényleg vetítik az Inuyashat. Ha megnézzük például a hétfői műsorukat, akkor ezt látjuk:


Hát itt tartunk. Magyarországot egy karibi ország is lepipálja egy olyan animével, aminek a tisztességes befejezésére nálunk is nagy szükség lenne. A slusszpoént viszont a végére hagytam:


A TELESISTEMA 11 is vetíti a Szulejmánt minden hétköznap 20:00-tól. Vagyis azt a sorozatot, amit az RTL Klub 2013 óta minden szerdán a magyarokra szabadít. Érdekes, nem? A Szulejmán nálunk és a Dominikai Köztársaságban is látható. Utóbbi helyen az Inuyashat is ugyanaz a csatorna vetíti 2017-ben, mint a török sorozatot. Ennyi erővel akár az RTL Klub is visszahozhatná az Inuyashat és akkor végre hasonlítanánk a dominikaiakra.  Két különböző sorozat ugyanazon a csatornán itt is, ott is. Persze az RTL Klubon ez nem fog megvalósulni, hiszen ők 2008 őszén félbehagyták. Ettől függetlenül tagadhatatlan tény, hogy 2017 az Inuyasha éve! Még akkor is, ha erről idehaza nem akarnak tudomást venni.

2 megjegyzés:

  1. Arra kíváncsi lennék, hogy nálunk kinél van az Inuyasha vetítési joga, egyáltalán megvan-e ez valamelyik TV-csatornának. Akkor őket kéne "elővenni", hogy ugyan vetítsék már le az Inuyashát. Nem mellesleg én is a TV elé ülnék, ha levetítenék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tekintve, hogy az RTL Klub 2008 őszén félbehagyta, az Animax pedig 2011 ősze után soha többet nem vetítette (noha a csatorna 2014. március 31-én szűnt meg), így szinte biztos, hogy a jogok sok-sok éve lejártak és jelenleg senkinél sincsenek. Szabad préda, amit újra meg lehet/kell venni, ha valaki vetíteni akarja.

      Törlés