Oldalak

2018. június 13., szerda

Óriási siker: az Inuyasha nézettebb volt, mint a Fairy Tail és a Naruto Shippuden a németeknél

2018 az Inuyasha éve! Még mindig nagy szívfájdalmam, hogy idehaza nem jutunk egyről a kettőre, és továbbra sem sikerült megmentenünk az Inuyasha becsületét. Persze nagyon örülök, hogy a VIASAT6-nak hála láthatom a Yu-Gi-Oh! Zexalt és a Dragon Ball Supert, mert mindkét sorozat tetszik, kikapcsol, szórakoztat, ugyanakkor a legfőbb vágyam ezekkel még nem valósult meg. Azonban nagyon boldoggá tesz a tudat, hogy Ausztriában, Németországban és Svájcban jelenleg is képernyőn van az Inuyasha, az pedig egyenesen fantasztikus, hogy mindez óriási nézettségi siker mellett történik!


Sokszor írtam már itt a blogon a ProSieben MAXX csatornáról, ami Magyarországon is hiánypótló lenne, ha lenne, de nincs. A németeknél sem olyan idős, hiszen idén ősszel lesz 5 éves. 2013. szeptember 3-án indult el a ProSieben csatorna testvéreként. Eleinte egy jelentéktelennek tűnő Free-TV volt, nem túl nagy nézettséggel, az évek során viszont nagyon szépen felépítették. Ma már a német animézés egyik, ha nem a legfontosabb központjának számít. A 2010-es évek elejére a hivatalos animézés a németeknél is a mélypontra jutott (noha soha nem álltak olyan rosszul, mint mi az ORTT-s átok után), ezt azonban elég gyorsan sikerült lerázniuk magukról, és egy kvázi új aranykort felépíteniük. A csatorna beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ma pedig már ott tart, hogy a régi klasszikusok mellett sorra hozza az országos tévépremier sorozatokat és epizódokat a nézőknek (pl. a One Piece és a Naruto Shippuden folytatása, a Dragon Ball Super és a Fairy Tail bemutatása). Azt, hogy megérte a belefektetett energia és legfőképpen a pénz, egyértelműen mutatják a nézettségi adatok is.

2018. június 12-én, kedden röviden áttekintve ez történt:


Vagyis a tegnapi nap kapcsán nyolc animéről is van nézettségi adat, ezek közül pedig az Inuyasha 59. része lett a legnézettebb 160 ezer nézővel és 4,5%-os közönségaránnyal a 14-49 évesek körében. Ezzel megelőzte a Fairy Tail 10. részét (130 ezer néző), de a Naruto Shippuden 397. részét (150 ezer néző) is. Ráadásul több embert érdekelt a 16:35-kor kezdődött Inuyasha, mint a 18:00-tól vetített 2002-es Tsubasa kapitány 19. része (ez az a sorozat, ami nálunk az A+ csatornán volt látható, de a németeknél csak 2006 körül vetítették először, ezért lett Super Kickers 2006 a címe). Összességében elmondható, hogy az Inuyasha sikere megkérdőjelezhetetlen. Még egy érv arra, hogy Magyarországon is sürgősen vissza kellene térnie (bevallom őszintén, hogy örülnék, ha a VIASAT6 lenne a befutó, mert a TV2 Csoportban mostanában rengeteget csalódtam az ostoba döntéseik miatt, amiből messze a Jocky TV elindításának híre vitte a prímet).


Ha pedig ez nem lenne elég, Chilében továbbra is szorgosan vetíti az Inuyashat az ETC csatorna. Arról már írtam, hogy 2018 áprilisában és májusában is látható volt náluk, de júniusban is ez a helyzet. Hétköznap 7:00-tól és 15:00-tól vetítik dupla résszel, ám a csatorna kínálatában megtalálható a Yu-Gi-Oh! (amit nálunk szintén folytatni kellene), a Fullmetal Alchemist: Brotherhood, a One Piece, a Mazinger Z és a Digimon is, hogy csak a fontosabbakat említsem.

Forrás: MAnime.de, ETC

1 megjegyzés:

  1. Ne aggojd kedves admin inditunk sajat anime csatornat ne sirj kerlek,anime csatorna csak kulon es csak neked. Inuyasha anime lesz az elso ami a te anime csatornadon futni fog. Addigra ne sirj konyorgom. Nem akarom amiet a szar magyar csatornak egy animet nem adnak. Mi gondoskodunk , hogy legyen. :)

    VálaszTörlés