Oldalak

2018. június 29., péntek

10 (kevésbé ismert?) anime, amit érdemes megnézni a magyar animések szerint

Az egyik, na jó, a kedvenc magyar animés vloggerem, Saci, az Animológia csatorna háziasszonya megkérte a csatornájára feliratkozókat, hogy ajánljanak neki egy-egy animét némi leírással, mert ezekből szeretne egy videót készíteni. Rengeteg ajánlás érkezett, szóval el is készült az első ilyen videó, amiben tíz, talán kevésbé ismert anime kerül bemutatásra.


Elsőként a Girls und Panzerről lesz szó, ami olyan lánykákról szól, akik tankokkal űznek hadgyakorlatokat, hogy később részt vehessenek egy nívós nemzetközi bajnokságon. Érkezik persze közéjük egy új osztálytárs is, aki titokzatos múltja miatt először nem akar ebben részt venni, de újonnan szerzett barátainak köszönhetően próbálja legyőzni a múltját és segíteni nekik a verseny során.
A második a Saiki Kusuo no Psi Nan. Különleges képességekkel rendelkező főhősünk különös életébe csöppenhetünk bele, amiről kiderül, hogy nem is annyira csodálatos, mint gondolnánk elsőre.
Harmadikként érzik a JoJo's Bizarre Adventure című anime. Nem véletlenül van benne a címében, hogy bizarr. A történet JoJo igen bizarr, ámde annál látványosabb kalandjairól szól vérrel, bunyóval, érzelmekkel és egyedi rajzolással tarkítva, főleg férfiaknak, de nem csak nekik.
A negyedik az Ergo Proxy. Ez az anime egyszerűen fantasztikus. Egy 24 részes, disztópikus hangulatú anime. Emberhez hasonló szörnyetegek, proxyk jelennek meg. Rendkívül  izgalmas, elgondolkodtató, eszméletlen látvánnyal rendelkezik, elmélyült, mélyebb tartalmak is vannak benne. Szóval kell egy szellemi érettség hozzá, hogy megértsük a rejtett igazságokat.
Ötödik a Kaichou wa Maid-sama! Egyszerű kis történet, de annál szórakoztatóbb alkotás, amely a mindennapi élet velejárói mellett néhány fontosabb témára is kihegyeződik. Főszereplőnk mint tisztelt és elismert elnöknő küzd a koedukálttá vált iskolájuk élhetőségéért, azonban súlyos titkot rejt, ami akár romba döntheti az egész addigi pályafutását.
Hatodik a Ima, Soko ni Iru Boku. Megrázó, szívszorító a hangulata. A karakterek egyediek, kedvelhetőek. A főszereplő egy átlagos japán fiúcska, aki határozott és optimista jellem, mindig is az volt. Egyik nap találkozik egy furcsa szemű leányzóval, és az események úgy alakulnak, hogy hirtelen egy sivatagi világban találják magukat. Azonban hősünk hamar rájön, hogy itt igazi borzalmak veszik körül, mint a népirtás, kínzás, erőszak, éhínség, emberek kizsigerelése, kizsákmányolása. Küzdeni kezd ellenük, miközben próbálja megóvni a titokzatos szemű lányt.
Hetedik a Tenkuu no Escaflowne. Klasszikus értékek, akciók, nagy harcok, plusz persze mecha, fantasy, romantika és mindenféle tipikus animeklisé.
Nyolcadik a Maria-sama ga Miteru. Egy katolikus leányiskola diáktanácsának életét követhetjük nyomon benne, sok nagyon megható jelenettel.
Kilencedik az Osomatsu-san. Elsősorban paródia. A főszereplő egy hatosikerpár. Remek nyári kikapcsolódás lehet.
Végül, de nem utolsósorban egy romantikus történelmi anime, ami nem más, mint az Akagami no Shirayuki-hime. Rengeteg mondanivalója van. A lány keményen dolgozik és tanul. A történet rávezet bennünket, hogy mennyire hatással vagyunk egymásra, képesek vagyunk egy embert akár teljesen megváltoztatni, a jó útra téríteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése