Oldalak

2018. november 24., szombat

Új animét szinkronizáltak le magyarra

Érdekes dolog történt, amit egy ideje már tudni, de talán nem kapott akkora nyilvánosságot még. Továbbra is nagy probléma, hogy a múltbeli szörnyűségek (ORTT, Animax megszűnése) miatt az animéket idehaza úgy kezelik, mint a pestises vagy leprás beteget, amivel nemhogy foglalkozni nem kell, de legjobb lenne kiirtani és örökre elfelejteni. Ezt tökéletesen tanúsítja a legtöbb magyar tévécsatorna közönye, akik vagy saját gyártású szennyel, vagy török, mexikói és amerikai tartalommal árasztják el a képernyőt (oké, nyilván vannak politikával, sporttal, tudománnyal, zenével és gasztronómiával foglalkozó csatornák is, de a többség nem ezeket nézi). Egyelőre szinte álomkategória az, hogy ugyanott tartsunk, mint mondjuk Ausztria, ahol a tévében is szép számmal láthatóak animesorozatok. Ellenben a mozis részleg néhanapján próbálkozik egy-egy újdonsággal. November 28. és december 2. között tartják a 2018-as Anilogue nemzetközi animációs fesztivált Budapesten, melynek keretén belül december 2-án egy magyarra szinkronizált animefilmet is láthatunk.


Az Urániában 17:00-tól bemutatandó film címe Mirai – Lány a jövőből, amit december 1-jén magyar felirattal, december 2-án pedig magyar szinkronnal nézhetnek meg az érdeklődők. A filmet a Mozinet forgalmazza, Hosoda Mamoru rendezte, a története pedig a következő: A négyéves Kun azóta haragszik a világra, amióta kishúga születésével felfordult az élete. Ám egy reggel titkos, mesebeli világot talál a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd az anyukája lesz és azzal a férfival, aki majd a dédnagypapája lesz. A varázslatos kalandokban útitársául szegődik egy nagylány. Egy nagylány, akit pont úgy hívnak mint az utált kistestvért...
Hosoda Mamoru, az itthon is kultikussá vált A fiú és a szörnyeteg rendezője hűséges közönségéhez egy újabb megható és izgalmas animével tért vissza. A valóság és képzelet határának különös birodalmában játszódó Mirai – Lány a jövőből korosztálytól függetlenül izgalmas mese, egyszerre játékos kaland és felnövéstörténet.
Oké, nem egy Inuyasha, Naruto Shippuden, One Piece vagy Fairy Tail, de azt gondolom, hogy ennek is örülni kell, sőt mi több: meg kell becsülni. Aki szeretne jegyet venni rá, az IDE kattintva megteheti, ITT pedig a film Facebookos eseménye érhető el. A videóban a film ajánlója nézhető meg.



FRISSÍTÉS: Így harangozták be a filmet az Anilogue-on:



FRISSÍTÉS 2: Szinkronstáb (A magyar változatot az Active Studio készítette)

KUN – Gergely Attila
APA – Seder Gábor
ANYA – Solecki Janka
MIRAI – Hermann Lilla
YUKKO – Láng Balázs
NAGYMAMA – Andresz Kati
FIATALEMBER – Szabó Máté
ANYA GYEREKKÉNT – Ruszkai Szonja
VASÚTI ALKALMAZOTT – Papp Dániel
NAGYPAPA – Bartók László
KISFIÚ 1 – Keleti Milán
KISFIÚ 2 – Molnár Olivér
KISFIÚ 3 – Kárpáti Levente Áron
KISFIÚ 4 – Égner Milán
KUN KÖZÉPISKOLÁSKÉNT – Bogdán Gergő
SINKANSZEN – Németh Attila István
ANYUKA 1 – Mohácsi Nóra
ANYUKA 2 – Illésy Éva
BEMONDÓ – Rádai Boglárka
BEMONDÓ 1 – Bor László
BEMONDÓ 2 – Sörös Miklós
BEMONDÓ 3 – Varga Rókus
ISTÁLLÓFIÚ 1 – Hám Bertalan
ISTÁLLÓFIÚ 2 – Hamvas Dániel
ELLENŐRZŐ KAPU – Bergendi Áron
APUKA 1 – Szabó Andor
KISLÁNY – Kobela Kíra
VONAT 1 – Szrna Krisztián
VONAT 3 – Gazdik Katalin
TÖMEG – Galiotti Barbara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése