Oldalak

2018. november 10., szombat

Újra levetítik a Pokémon első évadát a tévében - persze nem nálunk

2000 nyarán az RTL Klub bemutatta a Pokémon című animét, ami elég gyorsan népszerű lett idehaza. A sorozat mellett a különféle kártyák is elterjedtek és persze mindenki kívülről fújta a főcímdalt, amiből megtudhattuk, hogy a célom az, hogy jó legyek, hű társam oldalán, oly sok a harc, a küzdelem, de győzelem vár ránk. Ezt a győzelmet az ORTT elég gyorsan megsemmisítette, hiszen ezt az animét is számos alkalommal megbüntette, hovatovább még burkolt reklámozást is felfedezett a főcímdalában (szerezd meg hát mind!), emiatt a negyedik évadtól kezdve maradt angolul a főcímdal. Az anime részletes hazai történetéről annak idején a Toonsphere nevű oldalon írtam. Az RTL Klub a 7. évad 3. része után megunta az ORTT faszkodását és a Yu-Gi-Oh!-hoz, valamint az Inuyashahoz hasonlóan ezt az animét is elkaszálta, vagyis félbehagyta. (Más kérdés, hogy a 10-11-12. évadot a Jetix, később a Disney Channel levetítette, nem túl színvonalas szinkronnal, de legalább magyar főcímdallal.) Ennek már sok-sok éve. Reménykedtünk, hogy majd talán a TV2 Csoport gyerekcsatornája, a Kiwi TV megmenti ezt az animét, hiszen oda pont illene is, ráadásul a Pokémon GO miatt lenne aktualitása is, de a Pokémon helyett a Ready Jet Go, a Gorcsok és Gumblik, a Grizzy és a lemmingek és az Angry Birds Stella című rettenetekkel szúrta ki a szemünket Fischer Gábor. Ha azt hinnénk, hogy 2018-ban a Pokémonról, ráadásul annak első évadáról már a kutya sem beszél, akkor nagyon tévedünk. Németország ismét bebizonyította, hogy 2018-ban is szükség van a Pokémon első évadára a tévében!


A TOGGO plus nevű német szabadon fogható tévécsatorna nemrég bejelentette, hogy képernyőre tűzi a Pokémon című animét. Az első évadát 7 évvel ezelőtt vetítette utoljára az RTL II. November 18-án 13:00-tól egy többórás blokkban válogatott epizódokat ad le a csatorna. Az első, a második, a negyedik, az ötödik és a 16. évadból lesz látható összesen nyolc rész. December 1-től pedig mindennap 21:55-től, tehát főműsoridőben egy részt láthatnak a nézők az első évadból. A TOGGO plus egy gyerekcsatorna, ami a Super RTL nevű csatorna egyik blokkja után kapta a nevét. Alapvetően ugyanazt vetíti, mint a Super RTL, csak egy órával később, viszont néhány olyan sorozat is látható ott, ami a főcsatornán nem. Ilyen lesz például a Pokémon is.
Na, hát szóval itt tartunk. Mivel annak sajnos semmi jele sincs, hogy mi is nosztalgiázhatnánk és újraélhetnénk a gyerekkori emlékeinket a tévében, ezért jobb híján hallgassuk meg online a magyarul felénekelt főcímdalokat!

    1. évad

    2. évad

    3. évad

    10. évad

    11. évad

    12. évad

    Ez pedig Cello Pokémon GO paródiája magyarul

Forrás: Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése