Oldalak

2018. július 18., szerda

A 28. héten nem volt nézettebb műsor a Dragon Ball Supernél a VIASAT6-on

Boldog vagyok. Egyrészt azért, mert megérhettem azt, hogy kezdjük újjáépíteni a hivatalos hazai animézést. Másrészt azért, mert a sok fröcsögő, károgó embernek most már egyre többször tudom bebizonyítani, hogy a fiatalok néznek tévét, a fiataloknak szükségük van a magyar szinkronra és egy animével is lehet sikert elérni. Éveken át azt hallgattam, hogy ma már senki sem tévézik, a magyar szinkron egy rakás fos, az anime meg rétegműfaj, ezért ne is merjek én arról álmodni, hogy ebben az országban még valaha lesz szinkronos anime a tévében, hiszen az A+ és az Animax is a süllyesztőben végezte, az ORTT meg röhög a sírjában. A sok idióta szülő úgysem engedné a gyerekének nézni, a nyugdíjasoknak meg csak a Szulejmán és az összes létező török átok kell, ha éppen nem a mexikói és egyéb latin-amerikai "szuperprodukcióktól" nedvesedik a bugyijuk. Persze azt is a fejemhez vágták, hogy itt csak a szennyre van igény, lásd ValóVilág, Éjjel-Nappal Budapest és társai, szóval épeszű csatorna egy fillért sem fog költeni az én lázálmomra. Néha már én is elhittem, hogy ez reménytelen küzdelem. Na de mit is tanít a legtöbb anime? Sosem szabad feladni! Aztán eljött 2018 és a VIASAT6 megmutatta, hogy mi a valóság. Az a valóság, hogy egy anime áll a nézettségi listája élén!


A 2018-as év 28. hetén (július 9-15. között) a VIASAT6 legnézettebb műsora a Dragon Ball Super lett a 18-49 évesek körében. Vagyis a fiatal nézők körében. Azoknál, akik kereskedelmi értelemben fontosak, akiknek a reklámozók többsége hirdet, akikért a csatornák mindent megtesznek, hogy őket válasszák, ne a konkurens csatornák valamelyikét. Mindezt egy olyan korban, amikor az internet, a stream és a torrent úgy szívják el a nézőket, mint a huzat. Épp ezért ez egy nagyon fontos eredmény az animések számára.


2018. július 9-én, hétfőn délután 16:33 és 17:03 között a Dragon Ball Super 26 179 nézőt érdekelt a célcsoportból. Ezzel 4,6%-os közönségarányt ért el, ami kimagasló. Ez azt jelenti, hogy az abban az időpontban tévét néző 18 és 49 év közötti személyek 4,6%-a választotta a VIASAT6-ot és a Dragon Ball Supert. Ennyit arról, hogy a fiatalok már nem néznek tévét. A főbb kérdés viszont továbbra is az, hogy mi lesz ezek után. Vajon tényleg csak Son Goku sikeréről van szó? Vagy ha délután 16:30 körül az Inuyasha/Naruto Shippuden/Fairy Tail/One Piece lenne, az is hozná a nézettséget? Egyáltalán akar még animézni a VIASAT6? Láthattuk, hogy a Yu-Gi-Oh! Zexal nem rengeti meg a nézettségi toplistát (mondjuk annak a közönségarányára kíváncsi lennék). Úgy gondolom, hogy a megfelelő sorozat kiválasztásán áll vagy bukik a dolog. Akármit nem lehet sikeressé tenni, de ha jól választanának, tehetne még a csatorna csodát Magyarországon. Remélem, hogy tesz is. A korábbi nézettségi adatok itt, itt és itt nézhetők meg.

Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés / RTL Klub

4 megjegyzés:

  1. Mikor folytatódik a Dragon Ball Super 5. évada a Viasat6-on?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem tudni. Amint meg tudják venni a japánoktól.

      Törlés
  2. Én Például Adnám ha mondjuk a Sword art online-t, Overlordot, Golden time-ot és a Fairy Tailt. vetítenék.

    VálaszTörlés