Oldalak

2017. július 7., péntek

2017 az Inuyasha éve Chilében is!

2017 az Inuyasha éve, legalábbis a világ jobb helyein. Pontosan hét nap múlva, július 14-én ismét képernyőre tűzi a német ProSieben MAXX csatorna. Emellett a chilei ETC csatornának is ez a nagy dobása idén.


Az InuYasha egy 193 részből álló anime. Az alapsorozat 167, a záróévad pedig 26 részes. Nálunk szerencsésebb országokban nemcsak az eredeti sorozatot vetítették le, hanem a The Final Act-et is, vagy japán címén: Kanketsu-hen-t. Chile is ezen országok közé fog tartozni. 2017. április 6-án írt arról a latin-amerikai ANMTV nevű honlap, hogy a chilei ETC csatorna megszerezte a záróévad vetítési jogait és "hamarosan" (tehát 2017-ben!) elkezdi vetíteni spanyol szinkronnal. Akkor érkezett is hozzá egy promóvideó, ami valójában az utolsó évad főcímdala.



A chilei ETC nevű tévécsatorna honlapjáról egyértelműen kiderült, hogy júniusban szombatonként maratont tartanak az Inuyashából. 12:00 és 18:30 között 13 részt adtak le egyben.


2017. július 4-én szintén az ANMTV nevű honlap írt arról, hogy júliusban szombatonként 16:30 és 18:30 között vetítik a 26 részes záróévadot, vagyis a The Final Actet ezen a csatornán. Ez az az évad, ahol minden értelmet nyer és méltó módon lezárul a Naraku elleni harc. A csatorna egyebekben olyan animéket is vetít, mint: Digimon, Yu-Gi-Oh! GX, Naruto Shippuden, Bleach, Gintama, Doraemon. Chile jobban teljesít, mint Magyarország, ami elég nagy szégyen. Elképesztő módon lehet őket irigyelni és egyben sajnálni, hogy még Dél-Amerika is leelőzött minket.


Magyarországon 113 részig jutottunk, mert az ORTT nevű médiahatóság folyamatosan megbüntette, az RTL Klub pedig meseként kezelte, ezért nem értették meg, hogy ez nem délelőttre való tartalom a kisgyerekeknek. Hogy valaha megmenekül-e nálunk, azt nem tudni, az viszont kétségtelen, hogy 2017-ben reneszánszát éli ez az eredetileg 2000-ben kezdődött anime.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése