Oldalak

2017. július 29., szombat

Új(?) anime(?) a Kiwi TV-n: Transformerek

Ne mondja senki, hogy csak a németek animés dolgairól írok. Íme, itt egy magyar is, bár ez sem olyan, amire a tömegek vágynak, de a nullánál több. 2017. augusztus 3-án mutatja be a TV2 Csoporthoz tartozó Kiwi TV a Transformerek című amerikai-japán animációs sorozatot. Hogy ezt nevezhetjük-e animének, az jó kérdés, de ha annak idején az Űrzavart félanimének hívtuk, akkor ez is lehet félanime.


Az eredetileg Transformers: Armada (vagy Super Robot Life-Form Transformers: Legend of the Microns) címen ismert sorozatot 2002. augusztus 23. és 2003. december 26. között vetítette a japán TV Tokyo csatorna, míg az Egyesült Államokban a Cartoon Network sugározta. 52 részből áll. Magyarországon a Megamax tűzte képernyőre, de a mostani vetítésnek azért van jelentősége, mert így már két japán dologgal is megörvendeztet minket a Kiwi TV. Augusztus 7. és 11. között így néz ki a csatorna műsora:


12:25-től A dinoszauruszok királya 38-42. részét ismétlik, majd 12:55-től lesz látható a Transformerek 3-7. része. Az aktuális epizódot aznap este 22:35-től megismétlik. A hivatalos leírása a következő: A Földért vívott háború még nem fejeződött be, az Autobotok kegyetlen harcot vívnak az Álcákkal. A zseniális Transformerek akár emberszabású, akár jármű alakot is képesek felvenni.


Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy pampoghassunk és elégedetlenkedjünk, de az biztos, hogy nem pont ez az "anime" a legnagyobb vágyunk idehaza. Ugyanakkor a TV2 Csoporttól ez is örvendetes lépés. Remélhetőleg egyszer meggondolják a kicsit komolyabb animék vetítését is, de ha maradnak ezen a vonalon, akkor a Pokémon vagy éppen a Yu-Gi-Oh! folytatása is óriási eredmény lenne. Persze nem akkora, mint az Inuyasha vagy a Bleach folytatása, vagy épp egy valódi premier bemutatása, de aki a kicsit nem becsüli, a sokat nem érdemli. Remélhetőleg vettek ehhez a sorozathoz is online jogot, mert akkor a csatorna honlapján is nézhetőek lesznek az egyes epizódok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése