Oldalak

2017. július 15., szombat

Nézettség: a One Piece első hete nagyon sikeres lett

A One Piece megállíthatatlan. Ezt bizonyítja az első olyan hét nézettsége is, amikor premier részeket vetített a német ProSieben MAXX csatorna.


2017. július 10. óta sugároznak Németországban és Ausztriában országos tévépremier epizódokat ebből az animéből. Most az elmúlt öt epizód nézettségének összefoglalója következik táblázatos formában.


A táblázatból egyértelműen kiderül, hogy kedd kivételével bőven 200 ezer feletti nézettséget értek el az egyes részek. Vagyis elmondható, hogy 2017-ben is van igény a tévében vetített szinkronizált animékre. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a teljes nézettség nagy részét minden esetben a 14-49 évesek adták. Ezt azért kell hangsúlyozni, mert manapság divat azt hazudni, hogy a fiatalok már nem néznek tévét, holott ez nem igaz. Csak értelmes műsort kell adni nekik, ami miatt szívesen leülnek a készülék elé. Az is feltűnő, hogy az ő körükben elért közönségarányok bőven a csatornaátlag felett vannak, ráadásul magasabb értéket is mutatnak, mint a teljes nézettséghez tartozó százalékok. Ez sem véletlen, azt bizonyítja, hogy a One Piece alapvetően fiatalos műsor.


Ha grafikonon ábrázoljuk az adatokat, akkor is látható, hogy a kedd mélypont volt ugyan, ám a szerda és pláne a péntek mindenért kárpótolhatta a csatorna vezetőségét.


Ugyanez a közönségarányok grafikonon történő ábrázolása után is elmondható. A 14-49 évesek számítanak leginkább, az ő körükben pedig messze a csatornaátlag felett hozott még a leggyengébb, keddi epizód is. Összefoglalva tehát azt látjuk, hogy a One Piece az első héten a csúcson volt.


Adatok és képek forrása: MAnime.de, Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése