Oldalak

2017. július 22., szombat

Nézettség: a One Piece második hete is sikeres lett

A 2017-es év 29. hetén is vadonatúj, országos tévépremier epizódokat vetített a német ProSieben MAXX csatorna a One Piece című animéből. A múltkorihoz hasonlóan ismét következzen a heti összefoglaló!


Bár ezen a héten nem született új rekord, így is jó nézettségeket produkáltak az új részek. Az egyszerűbb átláthatóság kedvéért ismét táblázatos formában közlöm az adatokat.


Az adatokból kitűnik, hogy ezen a héten a szerdai epizód volt a legkevésbé nézett, ám még így is 160 ezer nézőt szórakoztatott. A legjobban a csütörtöki rész teljesített 260 ezer nézővel. Fontos megjegyezni, hogy a teljes nézettség nagy részét továbbra is a célközönség, a 14-49 évesek adják. Ez két dolog miatt fontos: egyrészt azért, mert ők számítanak a célközönségnek, ők az igazán lényegesek a csatornának és a hirdetőknek, másrészt pedig azért, mert folyamatosan megcáfolja a manapság divatos "a fiatalok már nem tévéznek" című baromságot. Tévéznek ők, ha van mit nézni. Diagramon ábrázolva az elért nézettségeket a következőt látjuk:


Itt a narancssárga vonal is egyértelműen mutatja, hogy a One Piece alapvetően fiatalos műsor. A közönségarányok ábrázolása után ezt kapjuk:


Itt az látható elég markánsan, hogy a 14-49 évesek körében a csatornaátlag jelenleg 1,3%. Ezt mind az öt epizód messze meghaladta a héten. Legszebb példája ennek a keddi nap volt a maga 4,2%-ával. Vagyis a One Piece továbbra is óriási siker a csatornán. Jövő héten ismét új részekkel folytatódik Luffy története. Addig is viszlát!


Adatok forrása: MAnime.de és Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése