Oldalak

2017. július 11., kedd

Az új One Piece rész a nap legsikeresebb műsora lett a ProSieben MAXX csatornán!

2017. július 10. fontos dátum volt a One Piece német rajongóinak, hiszen hosszú várakozás után ezen a napon mutatott be országos tévépremier epizódot a ProSieben MAXX csatorna, szám szerint az 518. epizódot. Az új rész nézettségére nem lehet panasz!


A csatorna összesen 60 új részt fog vetíteni ebből a világszerte népszerű animéből. A One Pieceről azt kell tudni, hogy Japánban 1999. október 20. óta vetítik. Idestova 796 részből áll, ami rengeteg, de a vége még odébb van. Ebből a 796-ból Magyarországra kemény 0 jutott el, hiszen a mi drága tévécsatornáink közel 18 év alatt sem gondolták úgy, hogy be kellene mutatni idehaza is. Szerencsére a németek ennél jóval nyitottabbak és okosabbak. A ProSieben MAXX csatorna 2016. január 18. és április 11. között vetítette szintén országos tévépremierként a sorozat 457-517. részét. A nézettségére összességében akkor sem volt panasz, bár tény, hogy voltak azért mélypontok is. Ennek a 60 résznek a nézettségét tavaly részletesen vizsgáltam az Animeövezet nevű Facebook oldalon. Most csak ízelítőként mutatnék meg két táblázatot a tavalyi eredményekről.


A legutóbbi adatok forrása erre a linkre kattintva érhető el. Itt azt láttuk, amikor harmadik hete vetítették Németországban a One Piece premier részeit a ProSieben MAXX csatornán. Ekkor láthatták először a tévénézők német szinkronnal ezeket az epizódokat. Minden hétköznap délután 17:15-kor egy újabb résszel haladtak előre. 15 epizódot már leadtak, amikor ez a táblázat készült, és összességében elképesztően sikeres volt az anime nézettségi teljesítménye. Eddig a pontig egyetlen alkalommal hozott csak 100 ezer néző alatt, de háromszor is elérte/meghaladta a 200 ezres nézettséget. A németeknél a célcsoport a 14-49 év közöttiek köre. Ott eddig a pontig háromszor haladta meg a 3%-os közönségarányt, ami kiváló eredmény. A csatorna nagyon boldog volt emiatt. A következtetést levonhattuk, miszerint talán idehaza is sikeres lehetne a One Piece, de ez csak azon múlik, hogy hol és milyen időpontban kötne ki.


Ugorjunk egy kicsit! Az utolsó rész adatainak forrása erre a linkre kattintva érhető el, az évadnézettségé pedig ide kattintva. Ezzel akkor véget ért egy nagyon sikeres korszak a német ProSieben MAXX csatornán. 2016. április 12-én bejelentették, hogy az animét folytatni fogják. Már dolgoztak azon, hogy vadonatúj részeket tudjanak megvenni belőle. Szerettem végigcsinálni ennek a 60 nézettségi adatnak a közlését és látni azt, hogy 2016-ban a tévé nem halott és egy szinkronos animével is lehet a legnézettebbnek lenni. Most pedig bő egy év után folytathatom ezt a tevékenységet, ezúttal már blogos formában.


2017. július 10-től tehát a történet folytatódik, méghozzá minden hétköznap 18:50-től. Ezúttal az 518-578. részek bemutatására kerül sor, kivéve a Toriko-crossovert. Tegnap elkezdődött a premier vetítése. Az 518. részre összesen 240 ezren voltak kíváncsiak. A 14-49 évesek körében 3,6%-os, míg a 14-39 év közti férfiak körében 7,7%-os közönségarányt ért el, ami kiváló eredmény! A csatornaátlag jelenleg 1,3% a célcsoportban, amit ez az epizód bőven túlszárnyalt! Ezzel a One Piece a nap legsikeresebb műsora lett a ProSieben MAXX csatornán! Ezt persze a felvezetése is elősegítette, ami a Conan, a detektív volt. Az a sorozat 18:25-től 200 ezer nézőt szórakoztatott és 3,5%-os közönségarányt produkált a 14-49 évesek körében, míg 7,3%-ot a férfiaknál. Vagyis látható, hogy nemcsak 2016-ban volt igény a tévében vetített, szinkronizált animékre, hanem 2017-ben is van. Egyébként a vetítés után 30 napig megnézhetők az egyes OP-részek a csatorna honlapján is, szóval az internet adta lehetőségeket is okosan használja a tévétársaság.


Innentől részletesen foglalkozom a német nézettségi adatokkal ezen a blogon. Amit azonban ennél sokkal jobban szeretnék, ha Magyarországon, sikeres magyar nézettségi adatokkal tudnám ugyanezt végigcsinálni. Őszintén remélem - mások nevében is -, hogy erre lesz lehetőségem belátható időn belül. Noha a legfőbb célom az Inuyasha és a Yu-Gi-Oh! hazai megmentése, de kimondottan örülnék annak is, ha a One Piece is eljutna végre hozzánk.

A friss adatok forrása: MAnime.de és Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése