Oldalak

2017. július 10., hétfő

Hogyan jelzik a különböző német műsorújságok az Inuyasha premierjét?

Ezen a héten, 2017. július 14-én, pénteken kezdi el vetíteni a német ProSieben MAXX csatorna az Inuyasha című animét. Legutóbb 2013-ban volt látható a németeknél a VIVA nevű csatornán, épp ezért nagy szenzációnak számít, hogy négy év után újra képernyőre kerül. A rajongók izgatottak, én pedig úgy gondoltam, hogy ezúttal különböző német internetes műsorújságokat vizsgálok meg, mert kíváncsi voltam, melyik hogyan jelzi ezt a fontos premiert.


Személy szerint a kedvenc, tévéműsorokat közlő online oldalam a TV Today. Itt egyszerre hat nap kínálata nézhető meg az adott tévécsatornáról. Különböző idősávok könnyítik meg a tájékozódást. Esetünkben a 14-18 óra közötti menüpontra van szükség. A képen a július 10. és 14. közötti délutáni műsor egy részlete látható. Ebből kiderül, hogy 16:10 a Sámán király nézőinek kedvez. Ebben az időpontban a sorozat 32-34-36-38-40. része látható. Hétfőtől csütörtökig 16:35-től a Yu-Gi-Oh! ARC-V 46-49. része kerül adásba, majd pénteken 16:35-kor érkezik az Inuyasha 1. része, melynek címe Zurück ins Mittelalter. 17:00 és 17:30 a Naruto Shippuden időpontja, míg 17:55-től hétfőn a One Piece 400. része kerül adásba, keddtől péntekig pedig a Conan, a detektív 184-186-188-190. része.


A következő német műsorújság a TV Movie. Itt csak egy adott nap műsora nézhető meg, így konkrétan be kell állítanunk, hogy melyikre vagyunk kíváncsiak (esetünkben péntekre, július 14-re). A lényeget megtaláljuk, tehát a kezdési időpontot, a műsor és az adott epizód címét. A címre kattintva az adott epizód leírását is elolvashatjuk.



A TV SPIELFILM oldalán konkrétan rákereshetünk az Inuyasha címre is. Jelenleg az első hat rész időpontja és címe érhető el.


A TVinfo nevű oldalon négy nap műsora látható egyszerre. A július 11. és 14. közti műsort így közli:


A HÖRZU nevű oldal elég minimalista és puritán, de a célnak tökéletesen megfelel. Egyszerre itt is négy nap műsora nézhető meg, tehát be kell állítani a konkrét dátumot, amire kíváncsiak vagyunk. Az viszont előny, hogy az adott műsornak külön oldala is van, így az Inuyashanak is, ahol a kezdési időpont, az epizódok száma és címe is látható.


fernsehserien.de nevű oldalon jelenleg a július 14. és augusztus 3. közötti 15 rész időpontja, címe és leírása látható.


A TV DIGITAL nevű oldalon is csak egy nap műsora nézhető meg egyszerre, viszont a felülete rendkívül szimpatikus. Miután beállítottuk a keresett napot (pénteket), egy táblázatos formában kapjuk meg a kezdési időpontot, a műsor hosszát, címét és az adott évad + epizód számát. Ez is a kedvenc oldalaim közé tartozik, bár animék esetén az évadszámozásért annyira nem rajongok.


Végül, de nem utolsósorban a TVProgramm24.com nevű oldalt nézzük meg. Itt öt nap műsora látható egyszerre, esetünkben a július 10. és 14. közötti időszak.


Bármelyik műsorújságot is használjuk, a lényeg nem változik: 2017 az Inuyasha éve! Amiről idehaza azt hittük, hogy már csak a múlt, arról kiderült, hogy Németországban és Ausztriában nagyon is a jelen. Illetve az lesz július 14-től.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése