Oldalak

2017. július 29., szombat

Nézettség: a One Piece a 3. hetén elérte a mélypontot

2017. július 10. óta vetít a németeknek és az osztrákoknak a ProSieben MAXX csatorna vadonatúj, országos tévépremier részeket. Ahogy az előző két szombaton, úgy most is megnézzük, hogyan teljesítettek az új részek nézettségileg.


2017. július 24. és 28. között nagyon jó eredmények születettek, de a pénteki nap pocsék lett. Táblázatban összefoglalva ez történt:


A táblázatból jól látszik, hogy a kedd és a csütörtök egyaránt kiváló, 270 ezres nézettséggel büszkélkedhet. Ezzel szemben a pénteki rész csak 60 ezer nézőt érdekelt, ami elég csúnya és érthetetlen visszaesés. Persze ismerve azt, hogyan is történik a hivatalos nézettségmérés, ez nem is annyira lehetetlen. Elég, ha aznap sokan nem nézték az adott műsort azok közül, akik nézettségmérő készülékkel rendelkeznek és úgy tűnhet, hogy az egész országban alig nézték. Mindenesetre az adatokból most is kitűnik, hogy a teljes nézettség legnagyobb részét a fiatalok, a 14-49 év közöttiek adták még a leggyengébb rész esetén is. Ez azért fontos, mert megcáfolja azt a butaságot, hogy a mai fiatalok már nem néznek tévét. Dehogynem néznek. Attól, hogy van internet és online lehetőségek, még a lineáris tévézés sem halt meg. Remélhetőleg nem is fog. Diagramon ábrázolva a történteket ezt látjuk:


A pénteki bezuhanás nagyon csúnya, de ugyanezt látjuk a közönségarányt feltüntető ábrán is:


A pénteki csúfos kudarcot leszámítva viszont a csatorna nagyon elégedett lehet a One Piece e heti teljesítményével is, hiszen az első négy része messze a csatornaátlag felett teljesített, az ötödiket pedig tudjuk be a nézettségmérés anomáliájának. Jövő héten vadonatúj epizódokkal folytatódik a vetítés.


Adatok forrása: MAnime.de és Anime2You

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése